Соковита і дуже смачна долма, запечена в духовці
Ще один спосіб приготувати смачну і соковиту долму – це запекти її в духовці. Блюдо нудиться при високій температурі, просочуючись ароматами спецій і виноградного листя. Фарш для долми може бути будь по вашому смаку: баранячий, яловичий, курячий або їх суміш.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2-3.
Склад:
- Фарш – 300 гр.
- Листя винограду – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 2 зуб.
- Спеції – за смаком.
- Сметана – 100 мл
- Кефір – 100 мл
- Вода – 100 мл
- Рис – 70 гр.
- Лист лавровий – 1 шт.
Процес приготування:
1. Фарш змішайте з рисом, додайте сіль і спеції за смаком.
2. На лист винограду викладіть невелику кількість фаршу.
3. Поверніть бічні краю аркуша, потім верхні і нижні, у вас вийде щільний рулет.
4. Долму викладіть щільним шаром у термостійку форму.
5. Приготуйте соус для долми. У мисці змішайте сметану, кефір, воду, спеції і трохи солі.
6. Зубчики часнику очистіть і наріжте тонкими пластинками. Розкладіть часник поверх долми.
7. Потім влийте соус і покладіть лавровий лист.
8. Накрийте форму кришкою і помістіть в духовку, розігріту до 220 градусів на 2,5 години.
9. Долма виходить неймовірною, подавайте її на стіл, прямо з духовки.
Приємного апетиту!