Долма – 10 рецептів класичної долми в домашніх умовах з покроковими фото

Соковита і дуже смачна долма, запечена в духовці

Ще один спосіб приготувати смачну і соковиту долму – це запекти її в духовці. Блюдо нудиться при високій температурі, просочуючись ароматами спецій і виноградного листя. Фарш для долми може бути будь по вашому смаку: баранячий, яловичий, курячий або їх суміш.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Фарш – 300 гр.
  • Листя винограду – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.
  • Спеції – за смаком.
  • Сметана – 100 мл
  • Кефір – 100 мл
  • Вода – 100 мл
  • Рис – 70 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Процес приготування:

1. Фарш змішайте з рисом, додайте сіль і спеції за смаком.

2. На лист винограду викладіть невелику кількість фаршу.

3. Поверніть бічні краю аркуша, потім верхні і нижні, у вас вийде щільний рулет.

4. Долму викладіть щільним шаром у термостійку форму.

5. Приготуйте соус для долми. У мисці змішайте сметану, кефір, воду, спеції і трохи солі.

6. Зубчики часнику очистіть і наріжте тонкими пластинками. Розкладіть часник поверх долми.

7. Потім влийте соус і покладіть лавровий лист.

8. Накрийте форму кришкою і помістіть в духовку, розігріту до 220 градусів на 2,5 години.

9. Долма виходить неймовірною, подавайте її на стіл, прямо з духовки.

Приємного апетиту!