Як приготувати долму з консервованих листя винограду з банки?
Консервація є одним з кращих способів зберігання виноградних листів, якими ви можете скористатися незалежно від часу року і приготувати смачну долму в якості святкової закуски або обіднього страви.
Час готування: 60 хв
Час приготування:60 хв
Порцій – 50.
Склад:
- Листя консервовані виноградні – 600 гр.
- Баранина – 1000 гр.
- Рис – 0,5 склянки
- Цибуля – 2 шт.
- М’ята свіжа – 1 пучок.
- Кінза – 1 пучок.
- подрібнений Коріандр – 1,5 ч. л.
- Мацоні – 200 гр.
- Часник – 3 зубчики.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Рис промиваємо і замочуємо в підігрітій воді протягом години. Консервовані листя замочуємо в прохолодній воді на 30 хвилин, зливаємо воду через друшляк і ретельно промиваємо.
2. Баранину з цибулею нарізаємо на маленькі шматочки і проганяє через м’ясорубку.
3. Рис промиваємо під холодною водою і відкидаємо на друшляк, щоб позбутися від зайвої рідини. Зелень дрібно нарізаємо, додаємо до рису і фаршу. Солимо, заправляємо спеціями і добре перемішуємо вміст. У ємність з фаршем поступово вливаємо близько 100 мл холодної води, продовжуючи перемішувати.
4. Маємо листя на зручній поверхні і порційно викладаємо по столовій ложці фаршу на підставу аркуша далі від краю. Починаємо загортати листя з нижньої частини листа, рухаючись до верхньої.
5. Фаршировані листя укладаємо щільно один до одного в глибоку каструлю, заливаємо водою і притискаємо зверху тарілкою. На середньому вогні доводимо вміст до кипіння і залишаємо тушкуватися на маленькому вогні протягом години.
6. Часник пропускаємо через землянку, додаємо до мацоні і ретельно перемішуємо.
7. Долму подаємо в гарячому вигляді з заправленим часником мацоні.
Бажаємо приємного апетиту!