Долма у виноградних листках класична – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати долму з консервованих листя винограду з банки?

Консервація є одним з кращих способів зберігання виноградних листів, якими ви можете скористатися незалежно від часу року і приготувати смачну долму в якості святкової закуски або обіднього страви.

Час готування: 60 хв

Час приготування:60 хв

Порцій – 50.

Склад:

  • Листя консервовані виноградні – 600 гр.
  • Баранина – 1000 гр.
  • Рис – 0,5 склянки
  • Цибуля – 2 шт.
  • М’ята свіжа – 1 пучок.
  • Кінза – 1 пучок.
  • подрібнений Коріандр – 1,5 ч. л.
  • Мацоні – 200 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Рис промиваємо і замочуємо в підігрітій воді протягом години. Консервовані листя замочуємо в прохолодній воді на 30 хвилин, зливаємо воду через друшляк і ретельно промиваємо.

2. Баранину з цибулею нарізаємо на маленькі шматочки і проганяє через м’ясорубку.

3. Рис промиваємо під холодною водою і відкидаємо на друшляк, щоб позбутися від зайвої рідини. Зелень дрібно нарізаємо, додаємо до рису і фаршу. Солимо, заправляємо спеціями і добре перемішуємо вміст. У ємність з фаршем поступово вливаємо близько 100 мл холодної води, продовжуючи перемішувати.

4. Маємо листя на зручній поверхні і порційно викладаємо по столовій ложці фаршу на підставу аркуша далі від краю. Починаємо загортати листя з нижньої частини листа, рухаючись до верхньої.

5. Фаршировані листя укладаємо щільно один до одного в глибоку каструлю, заливаємо водою і притискаємо зверху тарілкою. На середньому вогні доводимо вміст до кипіння і залишаємо тушкуватися на маленькому вогні протягом години.

6. Часник пропускаємо через землянку, додаємо до мацоні і ретельно перемішуємо.

7. Долму подаємо в гарячому вигляді з заправленим часником мацоні.

Бажаємо приємного апетиту!