Дріжджове тісто – 10 дуже смачних рецептів приготування вдалого тіста як пух з покроковими фото

Здобне тісто дріжджове на молоці з яйцями

Здобне тісто дріжджове на молоці з яйцями дозволить вам проявити всі свої кулінарні здібності. Тісто зручно в роботі і з ним легко можна зробити оригінальну випічку: кіски, вертуни, красиві святкові пироги з прикрасами.

Час приготування: 90 хв.

Час приготування: 25-30 хв.

порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Олія – ​​60 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 550-600 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 2 ч. л.
  • Молоко – 320-350 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Дріжджове тісто дуже збільшується в обсязі, тому для замісу необхідно вибирати об’ємну глибоку миску. У ємність просійте приблизно 550 г пшеничного борошна вищого ґатунку. Залежно від якості та властивостей борошна її може знадобитися для тесту більше чи менше.

Крок 2. У миску з борошном також додайте пару чайних ложок швидкодіючих дріжджів, столову ложку цукру та чайну ложку солі, перемішайте та зробіть у центі поглиблення.

Крок 3. У поглиблення розбийте куряче яйце кімнатної температури.

Крок 4. Молоко спершу підігрійте до 33-35 градусів у ковшику на плиті або в мікрохвильовій печі і також влийте в миску. Додайте олію.

Крок 5. Починайте перемішувати продукти столовою ложкою, коли борошно вбере всю рідину, відкладіть ложку і продовжуйте місити руками.

Крок 6. Вимішуйте тісто приблизно 5-7 хвилин енергійно працюючи руками до такого стану, коли маса стане однорідною та не липкою. При необхідності підсипте ще трохи борошна.

Крок 7. Далі тісто вкрийте в мисці рушником і залиште в теплі півтори години для зростання. Через годину можна перевірити тісто, якщо воно вже піднялося і стало вдвічі більше, то перекладіть його на борошном, що присипає, робочу поверхню і формуйте випічку. Смачного!