Здобне тісто дріжджове на молоці з яйцями
Здобне тісто дріжджове на молоці з яйцями дозволить вам проявити всі свої кулінарні здібності. Тісто зручно в роботі і з ним легко можна зробити оригінальну випічку: кіски, вертуни, красиві святкові пироги з прикрасами.
Час приготування: 90 хв.
Час приготування: 25-30 хв.
порцій – 1.
Інгредієнти:
- Олія – 60 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 550-600 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Дріжджі сухі швидкодіючі – 2 ч. л.
- Молоко – 320-350 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Дріжджове тісто дуже збільшується в обсязі, тому для замісу необхідно вибирати об’ємну глибоку миску. У ємність просійте приблизно 550 г пшеничного борошна вищого ґатунку. Залежно від якості та властивостей борошна її може знадобитися для тесту більше чи менше.
Крок 2. У миску з борошном також додайте пару чайних ложок швидкодіючих дріжджів, столову ложку цукру та чайну ложку солі, перемішайте та зробіть у центі поглиблення.
Крок 3. У поглиблення розбийте куряче яйце кімнатної температури.
Крок 4. Молоко спершу підігрійте до 33-35 градусів у ковшику на плиті або в мікрохвильовій печі і також влийте в миску. Додайте олію.
Крок 5. Починайте перемішувати продукти столовою ложкою, коли борошно вбере всю рідину, відкладіть ложку і продовжуйте місити руками.
Крок 6. Вимішуйте тісто приблизно 5-7 хвилин енергійно працюючи руками до такого стану, коли маса стане однорідною та не липкою. При необхідності підсипте ще трохи борошна.
Крок 7. Далі тісто вкрийте в мисці рушником і залиште в теплі півтори години для зростання. Через годину можна перевірити тісто, якщо воно вже піднялося і стало вдвічі більше, то перекладіть його на борошном, що присипає, робочу поверхню і формуйте випічку. Смачного!