Джем з чорної смородини – 10 простих рецептів на зиму покроковими фото

Як приготувати джем з чорної смородини без кісточок

Найніжніший джем з чорної смородини виходить без кісточок. За смаком ласощі виходить кисло-солодким. Його зручно намазувати на хліб або подавати до млинців. Спробуйте рецепт для вашого домашнього чаювання.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 6 банок

Інгредієнти:

  • чорна Смородина – 2 кг
  • Цукор-пісок – 3 склянки

Процес приготування:

1. Перебираємо ягоди, видаляємо всі гілочки. Потім промиваємо під водою.

2. Чорній смородині даємо трохи обсохнути, а потім подрібнюємо її за допомогою блендера або м’ясорубки.

3. Далі необхідно відокремити смородину від кісточок. Для цього в глибоку посуд кладемо марлю і виливаємо на неї подрібнені ягоди.

4. Ретельно продавлюємо сік. В марлі повинні залишитися тільки кісточки і шкірки, які нам не знадобляться.

5. Ягідний сік з м’якоттю виливаємо в каструлю, сюди ж висипаємо цукор. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 20-25 хвилин, постійно помішуючи.

6. Ароматний смородиновий джем без кісточок готовий! Його необхідно розмістити в стерилізовані банки, закрити кришками, дати охолонути і відправити на зберігання.