Як приготувати джем з чорної смородини без кісточок
Найніжніший джем з чорної смородини виходить без кісточок. За смаком ласощі виходить кисло-солодким. Його зручно намазувати на хліб або подавати до млинців. Спробуйте рецепт для вашого домашнього чаювання.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 6 банок
Інгредієнти:
- чорна Смородина – 2 кг
- Цукор-пісок – 3 склянки
Процес приготування:
1. Перебираємо ягоди, видаляємо всі гілочки. Потім промиваємо під водою.
2. Чорній смородині даємо трохи обсохнути, а потім подрібнюємо її за допомогою блендера або м’ясорубки.
3. Далі необхідно відокремити смородину від кісточок. Для цього в глибоку посуд кладемо марлю і виливаємо на неї подрібнені ягоди.
4. Ретельно продавлюємо сік. В марлі повинні залишитися тільки кісточки і шкірки, які нам не знадобляться.
5. Ягідний сік з м’якоттю виливаємо в каструлю, сюди ж висипаємо цукор. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 20-25 хвилин, постійно помішуючи.
6. Ароматний смородиновий джем без кісточок готовий! Його необхідно розмістити в стерилізовані банки, закрити кришками, дати охолонути і відправити на зберігання.