Густий джем з чорної смородини з желатином
Джем з чорної смородини з додаванням желатину виходить ніжним і тягучим. Ласощі можна подавати до чаю, а також в якості доповнення до млинців або оладок.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 1 банка
Інгредієнти:
- чорна Смородина – 2,5 склянки
- Цукор – 1 склянка
- Желатин – 10 гр.
Процес приготування:
1. Ретельно промиваємо чорну смородину, видаляємо хвостики і будь-які забруднення.
2. Ягоди трохи розтираємо за допомогою сита, потім засипаємо цукром, ретельно перемішуємо і викладаємо в каструлю. Доводимо страву до кипіння і після варимо 20-25 хвилин. Знімаємо з плити.
3. Желатин розвести згідно інструкції на упаковці. Зазвичай необхідно наполягати 10 хвилин у холодній воді. Додаємо продукт до джему, знятому з плити, і ретельно перемішуємо.
4. Переливаємо ягідний джем в стерилізовану банку, закриваємо кришкою, перевертаємо і даємо охолонути. Після чого відправляємо на зберігання в прохолодне місце. Готово!