Джем з чорної смородини – 10 простих рецептів на зиму покроковими фото

Густий джем з чорної смородини з желатином

Джем з чорної смородини з додаванням желатину виходить ніжним і тягучим. Ласощі можна подавати до чаю, а також в якості доповнення до млинців або оладок.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 1 банка

Інгредієнти:

  • чорна Смородина – 2,5 склянки
  • Цукор – 1 склянка
  • Желатин – 10 гр.

Процес приготування:

1. Ретельно промиваємо чорну смородину, видаляємо хвостики і будь-які забруднення.

2. Ягоди трохи розтираємо за допомогою сита, потім засипаємо цукром, ретельно перемішуємо і викладаємо в каструлю. Доводимо страву до кипіння і після варимо 20-25 хвилин. Знімаємо з плити.

3. Желатин розвести згідно інструкції на упаковці. Зазвичай необхідно наполягати 10 хвилин у холодній воді. Додаємо продукт до джему, знятому з плити, і ретельно перемішуємо.

4. Переливаємо ягідний джем в стерилізовану банку, закриваємо кришкою, перевертаємо і даємо охолонути. Після чого відправляємо на зберігання в прохолодне місце. Готово!