Ечпочмак – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Домашній ечпочмак на дріжджовому тісті

Домашній ечпочмак на дріжджовому тесті – це неймовірно смачне та ситне частування для всієї родини. Страва є рум’яними пиріжками з дуже соковитою начинкою з м’яса і картоплі. Обов’язково спробуйте приготувати частування за нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 9 прим.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 260 мл.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Масло вершкове – для змащування.

Для начинки:

  • Купка куряча – 200 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. М’ясо промиваємо та обсушуємо, потім рубаємо дрібним кубиком.

Крок 3. Очищаємо картоплю від шкірки і натираємо її на тертці. Подрібнюємо цибулю. Овочі поєднуємо з м’ясом для начинки.

Крок 4. Додаємо сюди сіль та чорний мелений перець. Ретельно все перемішуємо.

Крок 5. Замішуємо туге однорідне тісто з кефіру, олії, яйця, борошна, солі, цукру та сухих дріжджів. Можна використовувати хлібопічку або замішати руками. Даємо тесту постояти в теплому місці та піднятися.

Крок 6. Готове тісто розминаємо руками та ділимо на невеликі шматочки. Кожен шматочок розкочуємо в тонке коло і наповнюємо начинкою. Піднімаємо три краї тіста і з’єднуємо їх у формі трикутника, залишивши отвори посередині.

Крок 7. Викладаємо заготовки на лист.

Крок 8. Випікаємо до рум’янцю 30 хвилин|мінути| при температурі 180°.

Крок 9. Дістаємо частування з духовки, змащуємо вершковим маслом і даємо йому охолонути.

Крок 10. Домашній ечпочмак на дріжджовому тісті готовий. Частуйтесь!