Домашній ечпочмак на дріжджовому тісті
Домашній ечпочмак на дріжджовому тесті – це неймовірно смачне та ситне частування для всієї родини. Страва є рум’яними пиріжками з дуже соковитою начинкою з м’яса і картоплі. Обов’язково спробуйте приготувати частування за нашим перевіреним покроковим рецептом.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 9 прим.
Інгредієнти:
- Борошно – 450 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 260 мл.
- Олія – 2 ст.л.
- Цукор – 1 ст.
- Сіль – 1 год.
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Масло вершкове – для змащування.
Для начинки:
- Купка куряча – 200 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – 1 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.
Крок 2. М’ясо промиваємо та обсушуємо, потім рубаємо дрібним кубиком.
Крок 3. Очищаємо картоплю від шкірки і натираємо її на тертці. Подрібнюємо цибулю. Овочі поєднуємо з м’ясом для начинки.
Крок 4. Додаємо сюди сіль та чорний мелений перець. Ретельно все перемішуємо.
Крок 5. Замішуємо туге однорідне тісто з кефіру, олії, яйця, борошна, солі, цукру та сухих дріжджів. Можна використовувати хлібопічку або замішати руками. Даємо тесту постояти в теплому місці та піднятися.
Крок 6. Готове тісто розминаємо руками та ділимо на невеликі шматочки. Кожен шматочок розкочуємо в тонке коло і наповнюємо начинкою. Піднімаємо три краї тіста і з’єднуємо їх у формі трикутника, залишивши отвори посередині.
Крок 7. Викладаємо заготовки на лист.
Крок 8. Випікаємо до рум’янцю 30 хвилин|мінути| при температурі 180°.
Крок 9. Дістаємо частування з духовки, змащуємо вершковим маслом і даємо йому охолонути.
Крок 10. Домашній ечпочмак на дріжджовому тісті готовий. Частуйтесь!