Домашні еклери з вершковим кремом
В кондитерських магазинах можна купити різні еклери на будь-який смак. Але, мабуть, жоден з них не зрівняється з тими, що зроблені своїми руками. По-перше, при домашньому приготуванні ви можете бути абсолютно впевненими в якості використовуваних інгредієнтів. По-друге, можна регулювати солодкість і вибирати улюблені види продуктів, наприклад, для крему. Ну і, по-третє, приготування такого роду десертів можна порівняти з творчістю – любителі посидіти на кухні це особливо цінують!
Час готування: 1 година 15 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль — щіпка.
- Вода – 250 мл
- Борошно – 220 гр.
- Яйця – 4 шт.
- цукрова Пудра – 120 гр.
- Сир маскарпоне – 250 гр.
- Вершки 20% — 100 мл
- Пудра цукрова – для прикраси.
Процес приготування:
1. У сотейник або широку каструлю з товстим дном наливаємо воду. Кладемо в неї вершкове масло і щіпку солі. Ставимо посуд на плиту і нагріваємо при помішуванні, поки вода не почне закипати, а масло повністю не розтопиться. У киплячу рідину висипаємо попередньо просіяне борошно. Інтенсивно заважаємо утворюється густіючу масу в каструлі. Також можна використовувати для замішування міксер – це полегшить ручну роботу, оскільки маса буде утворюватися відчутно щільна. При безперервному помішуванні прогріваємо заварную масу ще дві-три хвилини, після чого ємність знімаємо з плити.
2. Настала черга додавання яєць. Можна додавати їх по одній штуці, щоб встигнути змішати яйця з гарячим тестом до того, як білок почне згортатися. Також можна збити яйця в окремій посудині до рідкого стану і частинами вливати цю суміш в заварную масу. Готове тісто буде однорідним і помітно в’язким – так і повинно бути.
3. Отримане перекладаємо тісто в кондитерський мішок з круглою насадкою. Якщо такого немає, використовуємо поліетиленовий пакет зі зрізаним куточком. Деко застеляємо промасленим пергаментом або силіконовим килимком. Відсаджуємо на нього довгасті еклери невеликої довжини. Між заготівками залишаємо достатньо місця – тісто значно збільшується в об’ємі при випічці.
4. Духовку розігріваємо заздалегідь до температури 200 градусів. Деко з відсаженими еклерами встановлюємо на середній рівень і випікаємо їх протягом двадцяти п’яти – тридцяти хвилин. В процесі дверцята не відкриваємо, а ступінь готовності тістечок оцінюємо візуально через скло. Готові еклери повинні добре підрости і зарум’яниться з усіх боків. Коли час випічки еклерів закінчиться, духовку вимикаємо, відкриваємо і даємо постояти в ній виробам ще п’ять хвилин. Потім дістаємо випічку і перекладаємо з деко на решітку для охолодження.
5. Для приготування крему в об’ємну миску викладаємо сир маскарпоне, цукрову пудру і вливаємо вершки. Збиваємо все разом міксером на низькій швидкості, поки не вийде однорідна, ніжна кремоподібна маса.
6. Повністю остиглі еклери надрізаємо з одного боку, як це показано на фото. За допомогою чайної ложки або кондитерського мішка начиняємо внутрішню порожнину кремом. Прикриваємо кришкою. В якості прикраси поверхню можна присипати просіяного цукровою пудрою.
Приємного апетиту!