Ситні і дуже смачні макарони-черепашки з фаршем і грибами
Неймовірно апетитний і смачне блюдо для домашнього столу – макарони, фаршировані грибами і фаршем. Частування італійської кухні порадує особливої поживністю. Подавайте до обіду або вечері.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Макарони черепашки – 30 шт.
- Стегно куряче – 4 шт.
- Гриби печериці – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Сир – 200 гр.
- Вершки – 1 склянка
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Масло рослинне – 30 мл
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Гриби ретельно промиваємо. З курячих стегон виймаємо кісточки і знімаємо шкірку.
2. Дрібно нарізаємо цибулю і одну другу частину його смажимо на олії до рум’янцю.
3. Сюди ж додаємо дрібно порізані гриби.
4. Продовжуємо тушкувати продукти до готовності печериць.
5. Куряче м’ясо пропускаємо через м’ясорубку або дрібно нарізаємо. Викладаємо в загальну масу.
6. Посипаємо продукти сіллю і перцем. Розмішуємо і тримаємо на вогні до готовності.
7. Викладаємо курячий фарш з грибами в глибоку миску. Даємо йому охолонути.
8. Макаронні вироби відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Відкидаємо на друшляк і даємо охолонути.
9. У сотейнику розтоплюємо шматочок вершкового масла. Тут же смажимо ріпчасту цибулю і подрібнені зубчики часнику.
10. Вливаємо в ароматну масу вершки.
11. Сюди ж переливаємо масло від грибів і фаршу.
12. Посипаємо соус сіллю і меленим перцем за смаком.
13. В цю ж масу кладемо половинку тертого сиру.
14. Продовжуємо варити масу до однорідності. Прибираємо з вогню.
15. Залишився тертий сир кладемо в миску з обсмаженою фаршем і грибами.
16. Сюди відправляємо і подрібнений пучок кропу.
17. Розбиваємо в начинку куряче яйце.
18. Ретельно вимішуємо продукти.
19. Остиглі черепашки начиняємо заготівлею з фаршу і грибів.
20. Розподіляємо макаронні заготовки по формі для випікання.
21. Заливаємо продукт соусом з вершків.
22. Форму з стравою накриваємо фольгою і ставимо на 15 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
23. Апетитні черепашки з грибами і фаршем готові. Розкладайте частування по порційних тарілках і подавайте до столу.