Дуже смачні гриби, запечені з куркою і сиром
Дуже ситне блюдо, яке вражає своїм дивовижним смаком і ароматом! Апетитна обсмажені на сковороді начинка з курячого філе зі спеціями добре доповнить смак грибів і зробить блюдо ситним.
Інгредієнти:
- Печериці великі – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
- Філе куряче – 1 шт.
- Сир твердого сорту – 100 гр.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
1. Для початку потрібно приготувати начинку для печериць. Для цього візьміть куряче філе і ретельно промийте його в проточній воді. Обсушіть м’якоть курки за допомогою паперового рушника і відкладіть в сторону.
2. Далі очистіть від лушпиння одну цибулину і також промийте її у воді. Цибулину дрібно наріжте за допомогою гострого ножа. Потім наберіть в зручну сковороду трохи олії і опустіть туди цибулю.
3. На повільному вогні обсмажте цибулю, а в цей же час дрібно наріжте куряче філе. У сковороду з пасерованою цибулею додайте курку і продовжуйте обсмажувати інгредієнти, збільшивши вогонь під сковородою. Додайте сіль і спеції за смаком.
4. Печериці промийте, видаліть ніжки, вирізаючи їх під самий корінь. Потім доведіть курку в сковороді до готовності і почніть фарширувати шампиньоновые капелюшки. Щільно утрамбовывайте начинку в кожен гриб.
5. Увімкніть духовку на 180-200 градусів, щоб вона була вже розігріта до моменту готовності заготовки. Твердий сир натріть на середній або дрібній тертці і рясно посипте кожну капелюшок сиром.
6. У вже гарячу духовку поставте вогнетривку форму з заготівлею на 25 хвилин. За цей час гриби встигнуть підготуватися і сир зарум’яниться. Закуску дістаньте з духовки і відразу ж подавайте на стіл, або остудіть страву перед подачею.