Болгарський перець з фаршем і картоплею в мультиварці
Пропонуємо більш ситний варіант приготування фаршированих перців. Разом з перцями готуємо картоплю. Вона просочиться соками страви і вийде дуже соковитою і ніжною. Такий рецепт точно сподобається чоловічій половині сім’ї.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Перець болгарський – 1 кг
- томатний Сік – 500 мл
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Рис – 1/2 склянки
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сметана – 3 ст. л.
- Бульйон – 1 склянка
- Кріп – 1 гілка.
- Базилік – 1 гілка.
- Картопля – 500 гр.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Вода – 1/2 склянки
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування начинки змішуємо фарш, сирої промитий рис, обсмажену на олії цибулю, подрібнену зелень і сіль зі спеціями. Вливаємо до вымешанному фаршу соєвий соус і воду, ще раз вимішуємо для однорідності.
Крок 2. Перці промиваємо, видаляємо плодоніжки і прибираємо насіння зсередини.
Крок 3. Начиняємо перці підготовленим фаршем. Укладаємо начинку досить щільно.
Крок 4. Картопля очищаємо, промиваємо, нарізаємо невеликими шматками.
Крок 5. У чашу мультиварки укладаємо фаршировані перці разом з картоплею.
Крок 6. Окремо обсмажуємо другу цибулину, нарізану півкільцями. Додаємо до цибулі томатний сік, сметану і бульйон. Перемішуємо, солимо за смаком і знімаємо з плити.
Крок 7. Отриманим соусом заливаємо перці з картоплею.
Крок 8. Встановлюємо режим «Гасіння» на час 60 хвилин і натискаємо «Старт». Готові перці подаємо разом з картоплею і соусом в гарячому вигляді.