Перець, фарширований курячим фаршем та рисом
Перець, фарширований курячим фаршем та рисом, буде у вас менш калорійною стравою, що підійде для любителів правильного харчування. У цьому рецепті курячий фарш трохи обсмажити з цибулею. Доповнимо страву морквою, часником і зеленню, і згасимо перці в томатному соусі, але його можна замінити і сметанним.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 50 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Болгарський перець – 1,5 кг.
- Фарш курячий – 900 гр.
- Рис – 200 грн.
- Цибуля – 100 гр.
- Морква – 100 гр.
- Часник – 5 зубків.
- Томатна паста – 2 ст.
- Сіль за смаком.
- Петрушка – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – 4 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготувати згідно рецепту всі інгредієнти для страви. Овочі очистити та промити. Фарш взяти готовий або перекрутити через філе м’ясорубку курки.

Крок 2. У перців видалити основу плодоніжки, перегородки з насінням і ще раз обполоснути холодною водою.

Крок 3. Добре промити рис і відварити до напівготовності у підсоленій воді.

Крок 4. Цибулю дрібно нашаткувати. У сковороді розігріти 2 столові ложки олії і на ньому трохи обсмажити, при помішуванні, нарізку цибулі з курячим фаршем. Потім фарш остудити та змішати з рисом.

Крок 5. На тертці подрібнити моркву. Часник подрібнити ножем. У посуд для гасіння налити дві столові ложки олії і перекласти подрібнену моркву з часником. Додати до них томатну пасту із сіллю та чорним перцем.

Крок 6. Приготованим курячим фаршем заповнити перці і вертикально переставити поверх шару моркви з часником. Налити до перців гарячу воду до половини їх висоти, не менше. Гасити перці на невеликому вогні під кришкою протягом 40 хвилин від початку закипання води.

Крок 7. Приготовлений перець, фарширований курячим фаршем та рисом розкласти по порційних тарілках, доповнити петрушкою та сервірувати гарячим до столу. Смачного!













