Фетучіні – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Фетучіні – це різновид італійської пасти у вигляді тонких плоских смужок тіста. Ці борошняні вироби готуються швидко і відмінно поєднуються з м’ясом і рибою. Ми зібрали 10 оригінальних рецептів фетучіні, за допомогою яких ви зможете ближче познайомитися з цим вишуканим блюдом.

Фетучіні з грибами у вершковому соусі

Перед ароматом грибів і вершків ніхто не зможе встояти. Крім того, що паста фетучіні сама по собі виходить дуже ніжною, з грибами та вершками смак цієї страви перевершує всі очікування.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Фетучіні 300 гр.
  • Вершки 200 мл
  • Печериці свіжі 150 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 70 гр.
  • Масло оливкове 25 мл
  • Масло вершкове 15 гр.
  • Часник 1 зуб.
  • Розмарин 1 гілка
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Суміш трав Провансу за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як просто і смачно приготувати пасту фетучіні? Часник очистіть і подрібніть. У каструлі з товстим дном розігрійте оливкову олію і вершкове масло, обсмажте часник протягом 1-2 хвилин.
  2. Печериці наріжте невеликими шматочками.
  3. Викладіть печериці в каструлю, додайте гілочку розмарину і смажте на середньому вогні 5 хвилин.
  4. Потім додайте вершки і доведіть до кипіння.
  5. Куряче яйце розбийте в миску, збийте вінчиком і додайте в каструлю. постійно перемішуйте вміст каструлі, щоб не утворилося грудочок.
  6. Сир натріть на дрібній тертці, всипте в каструлю і перемішуйте, поки він не розплавиться. Потім вершковий соус поперчіть і посоліть за смаком.
  7. Фетучіні відваріть у великій кількості води до готовності. У розігрітій сковороді змішайте соус і пасту, обсмажте протягом 2-3 хвилин і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Фетучіні з курячим філе у вершковому соусі

Фетучіні з куркою в вершковому соусі – одна з найпопулярніших паст в Римі. Традиційно для її приготування використовують власноруч приготовлену локшину. Блюдо виходить дуже ніжним і смачним.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Фетучіні – 200 гр.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Для вершкового соусу:
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сир – 30 гр.
  • Вершки – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Філе промийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте невеликими кубиками.

2. Налийте на сковороду трохи оливкової олії, розігрійте його і обсмажте м’ясо до рум’яної скоринки по 2 хвилини з кожного боку, посоліть і приправте за смаком.

3. Печериці наріжте скибочками і додати до курки, смажте 4-5 хвилин.

4. Фетучіні відваріть у великій кількості води до готовності. Потім злийте воду і додайте до пасти столову ложку оливкової олії, перемішайте.

5. Приготуйте соус. На сковороді розтопіть вершкове масло, обсмажте на ньому дрібно нарізану цибулю до прозорості.

6. Далі додайте вершки і підігрійте їх. Не чекаючи кипіння, додайте на сковороду курку та гриби, всипте тертий сир. Додайте подрібнений часник, сіль і перець за смаком.

7. Потім у вершковий соус викладіть фетучіні, перемішайте, посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Паста фетучіні з креветками у вершковому соусі

Неймовірне блюдо по своєму вигляду і смаку. Паста фетучіні з креветками у вершковому соусі прикрасить будь-який святковий стіл. Не дивлячись на свою вишуканість готується паста дуже швидко і просто.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Фетучіні – 200 гр.
  • Вершки – 150 мл
  • Креветки – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Петрушка – 5 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир пармезан – за смаком.

Процес приготування:

1. Цибулю і часник очистіть і дрібно наріжте. На сковороді розігрійте оливкову олію, обсмажте на ньому цибулю і часник до м’якості.

2. Потім додайте на сковороду очищені креветки, посоліть і приправте їх за смаком.

3. Потім влийте вершки доведіть до кипіння, додайте рубану зелень, накрийте кришкою і відразу зніміть з вогню.

4. Фетучіні відваріть в підсоленій воді, потім додайте на сковороду і перемішайте.

5. Гаряче блюдо посипте тертим пармезаном і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачну пасту фетучіні з лососем і вершками?

Доповненням до фетучіні може бути не тільки різні види м’яса, але гриби, креветки і навіть лосось. Мало хто відмовиться від такого смачного і поживно страви. Фетучіні з лососем – страва ресторанного рівня, який можна приготувати в домашніх умовах.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фетучіні – 250 гр.
  • Лосось – 400 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вершки – 1 склянка
  • Чебрець – 2 гілки.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Пармезан – для подачі.

Процес приготування:

1. Філе лосося відокремити від шкіри і наріжте кубиками.

2. На розігріту сковороду влийте оливкову олію, викладіть шматочки лосося і смажте протягом 5-6 хвилин, акуратно перемішуючи лопаткою. Потім додайте подрібнений часник і перемішайте.

3. Далі викладіть вершкове масло і чебрець, перемішуйте, поки масло повністю не розтане.

4. Потім влийте вершки, доведіть соус до кипіння, посоліть і приправте за смаком, перемішайте і зніміть сковороду з вогню.

5. Фетучіні відваріть по інструкції, зазначеної на упаковці.

6. Можна спочатку додати пасту на сковороду до соусу, перемішати, посипати сиром і подати на стіл. Або розкласти по тарілках фетучіні, додати лосось з вершковим соусом і тертий сир.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт фетучіні з шинкою в вершковому соусі

Спробуйте одну з найпопулярніших італійських страв. Фетучіні – це плоска домашня локшина, яку можна подавати з різними добавками і соусами. Варіант з шинкою і вершковим соусом є одним з найпростіших і найдоступніших.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3-4.

Склад:

  • Фетучіні – 450 гр.
  • Шинка – 200 гр.
  • Вершки – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • часниковий Порошок – за смаком.

Процес приготування:

1. Зваріть фетучіні в підсоленій воді, потім відкиньте на друшляк і дайте стекти рідини.

2. Шинку очистіть від оболонки і дрібно наріжте. Обсмажте на оливковій олії до отримання легкої золотистої скоринки. Потім шумівкою викладіть шинку з сковороди.

3. На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте вершки, борошно, сіль, чорний перець, сушений часник за смаком, перемішайте. Далі додайте тертий сир і нагрівайте соус, поки сир не розплавиться.

4. У соус додайте шинку, перемішайте.

5. Потім додайте фетучіні, змішайте її з соусом і підігрійте на повільному вогні протягом 1-2 хвилин. При бажанні посипте фетучіні з шинкою в вершковому соусі січеною зеленню.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт фетучіні з морепродуктів в вершках

З італійської кухні можна запозичити безліч рецептів цікавих і смачних страв. Наприклад, фетучіні з морепродуктів в вершковому соусі. Страва хоч і готується дуже швидко, але має чудовий смак.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Морепродукти – 350 гр.
  • Вершки – 200 мл
  • Фетучіні – 180 гр.
  • Пармезан – 70 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Орегано – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Часник очистіть, подрібніть і обсмажте на вершковому маслі протягом 1-2 хвилин.

2. Потім викладіть на сковороду креветки і вершки, посоліть і приправте інгредієнти за смаком.

3. Готуйте на повільному вогні, поки вершки не закиплять.

4. Потім додайте тертий сир, перемішайте і зніміть сковороду з вогню.

5. Зваріть фетучіні з підсоленій воді, відкиньте на друшляк, потім додайте столову ложку оливкової масло, перемішайте. Розкладіть фетучіні по тарілках, додайте вершковий соус з морепродуктів і подавайте блюдо на стіл.

Приємного апетиту!

Фетучіні з куркою і грибами в домашніх умовах

Фетучіні з куркою і грибами – безпрограшний варіант для швидкого обіду або вечері. Завжди можна доповнити цю страву пряними травами або в’яленими помідорами.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фетучіні – 250 гр.
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Печериці – 150 гр.
  • Вершки – 200 мл
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Приправа для пасти – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе помийте, промокніть паперовими рушниками, наріжте смужками і обсмажте на оливковій олії до готовності.

2. Печериці наріжте скибочками, додайте їх до курки і смажте до випаровування рідини.

3. Далі влийте вершки, додайте приправу, перемішайте і доведіть вершки до дуже гарячого стану.

4. Фетучіні зваріть по інструкції, зазначеної на упаковці. Готову пасту викладіть на сковороду, перемішайте.

5. Подавайте фетучіні з куркою і грибами в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт фетучіні з фаршем

Якщо б макарони по-флотськи готували в Італії, то це блюдо називалося б фетучіні з фаршем. Паста фетучіні настільки ніжна і тонка, що готується за лічені хвилини.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершки – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Фетучіні – 400 гр.

Процес приготування:

1. Цибулю очистіть і дрібно наріжте.

2. Обсмажте цибулю на оливковій олії до м’якості, потім додати фарш, перемішайте його лопаткою, щоб не було великих грудок і посоліть за смаком. Смажте фарш до готовності.

3. Потім влийте вершки і продовжуйте готувати 5-7 хвилин.

4. Фетучіні зваріть в підсоленій воді і відкиньте на друшляк.

5. Розкладіть По тарілках фетучіні, додайте вершковий соус з фаршем і подавайте блюдо на стіл.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачний рецепт фетучіні з креветками і соусом песто

Пасту багато люблять не тільки за чудовий смак, але і за швидкість приготування. За кілька хвилин у вас на столі буде дуже смачне блюдо – фетучіні з креветками і соусом песто.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Фетучіні – 250 гр.
  • Креветки – 200 гр.
  • Вершки – 400 мл
  • Пармезан – 20 гр.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Соус песто – 30 гр.
  • Базилік – 2 гр.

Процес приготування:

1. Креветки очистити від панцирів.

2. На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте сіль і чорний перець.

3. Потім додайте соус Песто і вершки, перемішайте.

4. Далі викладіть в соус креветки, тушкуйте їх з соусом 5-7 хвилин. За цей час соус загусне.

5. Фетучіні відваріть в підсоленій воді і відкиньте на друшляк.

6. Фетучіні викладіть на блюдо, полийте їх вершковим соусом і креветками, посипте тертим сиром і рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Як просто і смачно приготувати фетучіні з овочами?

Коли на городі починають зріти кабачки і помідори, саме час готувати фетучіні з овочами. Це легке блюдо живить і не обтяжує шлунок, його можна приготувати як на обід, так і вечерю.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Фетучіні – 200 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • спаржева Квасоля – 200 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Гриби – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сир – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. На розігріту сковороду влийте рослинне масло і додайте до нього шматочок вершкового. Потім викладіть подрібнені цибулю і часник, смажте протягом 3-4 хвилин.

2. Далі викладіть спаржеву квасолю і гриби.

3. Потім додайте тертий кабачок і подрібнений болгарський перець. Смажте 5 хвилин.

4. Помідори наріжте кубиками і додайте на сковороду, продовжуйте смажити 3-4 хвилини.

5. Після цього додайте сир і зелень. Засмажку посоліть і приправте за смаком, перемішайте.

6. Фетучіні відваріть до готовності, злити воду, викладіть її на сковороду і перемішайте.

7. Фетучіні з овочами подавайте в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!