Фетучіні – це різновид італійської пасти у вигляді тонких плоских смужок тіста. Ці борошняні вироби готуються швидко і відмінно поєднуються з м’ясом і рибою. Ми зібрали 10 оригінальних рецептів фетучіні, за допомогою яких ви зможете ближче познайомитися з цим вишуканим блюдом.
Фетучіні з грибами у вершковому соусі
Перед ароматом грибів і вершків ніхто не зможе встояти. Крім того, що паста фетучіні сама по собі виходить дуже ніжною, з грибами та вершками смак цієї страви перевершує всі очікування.
Інгредієнти на
4 порц.
- Фетучіні 300 гр.
- Вершки 200 мл
- Печериці свіжі 150 гр.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 70 гр.
- Масло оливкове 25 мл
- Масло вершкове 15 гр.
- Часник 1 зуб.
- Розмарин 1 гілка
- Яйце куряче 1 шт.
- Суміш трав Провансу за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як просто і смачно приготувати пасту фетучіні? Часник очистіть і подрібніть. У каструлі з товстим дном розігрійте оливкову олію і вершкове масло, обсмажте часник протягом 1-2 хвилин.
- Печериці наріжте невеликими шматочками.
- Викладіть печериці в каструлю, додайте гілочку розмарину і смажте на середньому вогні 5 хвилин.
- Потім додайте вершки і доведіть до кипіння.
- Куряче яйце розбийте в миску, збийте вінчиком і додайте в каструлю. постійно перемішуйте вміст каструлі, щоб не утворилося грудочок.
- Сир натріть на дрібній тертці, всипте в каструлю і перемішуйте, поки він не розплавиться. Потім вершковий соус поперчіть і посоліть за смаком.
- Фетучіні відваріть у великій кількості води до готовності. У розігрітій сковороді змішайте соус і пасту, обсмажте протягом 2-3 хвилин і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Фетучіні з курячим філе у вершковому соусі
Фетучіні з куркою в вершковому соусі – одна з найпопулярніших паст в Римі. Традиційно для її приготування використовують власноруч приготовлену локшину. Блюдо виходить дуже ніжним і смачним.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Фетучіні – 200 гр.
- Філе куряче – 300 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Для вершкового соусу:
- Масло вершкове – 10 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сир – 30 гр.
- Вершки – 200 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
1. Філе промийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте невеликими кубиками.
2. Налийте на сковороду трохи оливкової олії, розігрійте його і обсмажте м’ясо до рум’яної скоринки по 2 хвилини з кожного боку, посоліть і приправте за смаком.
3. Печериці наріжте скибочками і додати до курки, смажте 4-5 хвилин.
4. Фетучіні відваріть у великій кількості води до готовності. Потім злийте воду і додайте до пасти столову ложку оливкової олії, перемішайте.
5. Приготуйте соус. На сковороді розтопіть вершкове масло, обсмажте на ньому дрібно нарізану цибулю до прозорості.
6. Далі додайте вершки і підігрійте їх. Не чекаючи кипіння, додайте на сковороду курку та гриби, всипте тертий сир. Додайте подрібнений часник, сіль і перець за смаком.
7. Потім у вершковий соус викладіть фетучіні, перемішайте, посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Паста фетучіні з креветками у вершковому соусі
Неймовірне блюдо по своєму вигляду і смаку. Паста фетучіні з креветками у вершковому соусі прикрасить будь-який святковий стіл. Не дивлячись на свою вишуканість готується паста дуже швидко і просто.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Фетучіні – 200 гр.
- Вершки – 150 мл
- Креветки – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Петрушка – 5 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сир пармезан – за смаком.
Процес приготування:
1. Цибулю і часник очистіть і дрібно наріжте. На сковороді розігрійте оливкову олію, обсмажте на ньому цибулю і часник до м’якості.
2. Потім додайте на сковороду очищені креветки, посоліть і приправте їх за смаком.
3. Потім влийте вершки доведіть до кипіння, додайте рубану зелень, накрийте кришкою і відразу зніміть з вогню.
4. Фетучіні відваріть в підсоленій воді, потім додайте на сковороду і перемішайте.
5. Гаряче блюдо посипте тертим пармезаном і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачну пасту фетучіні з лососем і вершками?
Доповненням до фетучіні може бути не тільки різні види м’яса, але гриби, креветки і навіть лосось. Мало хто відмовиться від такого смачного і поживно страви. Фетучіні з лососем – страва ресторанного рівня, який можна приготувати в домашніх умовах.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Фетучіні – 250 гр.
- Лосось – 400 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Вершки – 1 склянка
- Чебрець – 2 гілки.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Пармезан – для подачі.
Процес приготування:
1. Філе лосося відокремити від шкіри і наріжте кубиками.
2. На розігріту сковороду влийте оливкову олію, викладіть шматочки лосося і смажте протягом 5-6 хвилин, акуратно перемішуючи лопаткою. Потім додайте подрібнений часник і перемішайте.
3. Далі викладіть вершкове масло і чебрець, перемішуйте, поки масло повністю не розтане.
4. Потім влийте вершки, доведіть соус до кипіння, посоліть і приправте за смаком, перемішайте і зніміть сковороду з вогню.
5. Фетучіні відваріть по інструкції, зазначеної на упаковці.
6. Можна спочатку додати пасту на сковороду до соусу, перемішати, посипати сиром і подати на стіл. Або розкласти по тарілках фетучіні, додати лосось з вершковим соусом і тертий сир.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт фетучіні з шинкою в вершковому соусі
Спробуйте одну з найпопулярніших італійських страв. Фетучіні – це плоска домашня локшина, яку можна подавати з різними добавками і соусами. Варіант з шинкою і вершковим соусом є одним з найпростіших і найдоступніших.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3-4.
Склад:
- Фетучіні – 450 гр.
- Шинка – 200 гр.
- Вершки – 200 мл
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сир твердий – 150 гр.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- часниковий Порошок – за смаком.
Процес приготування:
1. Зваріть фетучіні в підсоленій воді, потім відкиньте на друшляк і дайте стекти рідини.
2. Шинку очистіть від оболонки і дрібно наріжте. Обсмажте на оливковій олії до отримання легкої золотистої скоринки. Потім шумівкою викладіть шинку з сковороди.
3. На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте вершки, борошно, сіль, чорний перець, сушений часник за смаком, перемішайте. Далі додайте тертий сир і нагрівайте соус, поки сир не розплавиться.
4. У соус додайте шинку, перемішайте.
5. Потім додайте фетучіні, змішайте її з соусом і підігрійте на повільному вогні протягом 1-2 хвилин. При бажанні посипте фетучіні з шинкою в вершковому соусі січеною зеленню.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт фетучіні з морепродуктів в вершках
З італійської кухні можна запозичити безліч рецептів цікавих і смачних страв. Наприклад, фетучіні з морепродуктів в вершковому соусі. Страва хоч і готується дуже швидко, але має чудовий смак.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Морепродукти – 350 гр.
- Вершки – 200 мл
- Фетучіні – 180 гр.
- Пармезан – 70 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Орегано – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Часник очистіть, подрібніть і обсмажте на вершковому маслі протягом 1-2 хвилин.
2. Потім викладіть на сковороду креветки і вершки, посоліть і приправте інгредієнти за смаком.
3. Готуйте на повільному вогні, поки вершки не закиплять.
4. Потім додайте тертий сир, перемішайте і зніміть сковороду з вогню.
5. Зваріть фетучіні з підсоленій воді, відкиньте на друшляк, потім додайте столову ложку оливкової масло, перемішайте. Розкладіть фетучіні по тарілках, додайте вершковий соус з морепродуктів і подавайте блюдо на стіл.
Приємного апетиту!
Фетучіні з куркою і грибами в домашніх умовах
Фетучіні з куркою і грибами – безпрограшний варіант для швидкого обіду або вечері. Завжди можна доповнити цю страву пряними травами або в’яленими помідорами.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Фетучіні – 250 гр.
- Філе куряче – 400 гр.
- Печериці – 150 гр.
- Вершки – 200 мл
- Масло оливкове – для смаження.
- Приправа для пасти – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе помийте, промокніть паперовими рушниками, наріжте смужками і обсмажте на оливковій олії до готовності.
2. Печериці наріжте скибочками, додайте їх до курки і смажте до випаровування рідини.
3. Далі влийте вершки, додайте приправу, перемішайте і доведіть вершки до дуже гарячого стану.
4. Фетучіні зваріть по інструкції, зазначеної на упаковці. Готову пасту викладіть на сковороду, перемішайте.
5. Подавайте фетучіні з куркою і грибами в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Простий і швидкий рецепт фетучіні з фаршем
Якщо б макарони по-флотськи готували в Італії, то це блюдо називалося б фетучіні з фаршем. Паста фетучіні настільки ніжна і тонка, що готується за лічені хвилини.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Фарш – 500 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Вершки – 200 мл
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Фетучіні – 400 гр.
Процес приготування:
1. Цибулю очистіть і дрібно наріжте.
2. Обсмажте цибулю на оливковій олії до м’якості, потім додати фарш, перемішайте його лопаткою, щоб не було великих грудок і посоліть за смаком. Смажте фарш до готовності.
3. Потім влийте вершки і продовжуйте готувати 5-7 хвилин.
4. Фетучіні зваріть в підсоленій воді і відкиньте на друшляк.
5. Розкладіть По тарілках фетучіні, додайте вершковий соус з фаршем і подавайте блюдо на стіл.
Приємного апетиту!
Неймовірно смачний рецепт фетучіні з креветками і соусом песто
Пасту багато люблять не тільки за чудовий смак, але і за швидкість приготування. За кілька хвилин у вас на столі буде дуже смачне блюдо – фетучіні з креветками і соусом песто.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Фетучіні – 250 гр.
- Креветки – 200 гр.
- Вершки – 400 мл
- Пармезан – 20 гр.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Соус песто – 30 гр.
- Базилік – 2 гр.
Процес приготування:
1. Креветки очистити від панцирів.
2. На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте сіль і чорний перець.
3. Потім додайте соус Песто і вершки, перемішайте.
4. Далі викладіть в соус креветки, тушкуйте їх з соусом 5-7 хвилин. За цей час соус загусне.
5. Фетучіні відваріть в підсоленій воді і відкиньте на друшляк.
6. Фетучіні викладіть на блюдо, полийте їх вершковим соусом і креветками, посипте тертим сиром і рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Як просто і смачно приготувати фетучіні з овочами?
Коли на городі починають зріти кабачки і помідори, саме час готувати фетучіні з овочами. Це легке блюдо живить і не обтяжує шлунок, його можна приготувати як на обід, так і вечерю.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Фетучіні – 200 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- спаржева Квасоля – 200 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Гриби – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сир – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. На розігріту сковороду влийте рослинне масло і додайте до нього шматочок вершкового. Потім викладіть подрібнені цибулю і часник, смажте протягом 3-4 хвилин.
2. Далі викладіть спаржеву квасолю і гриби.
3. Потім додайте тертий кабачок і подрібнений болгарський перець. Смажте 5 хвилин.
4. Помідори наріжте кубиками і додайте на сковороду, продовжуйте смажити 3-4 хвилини.
5. Після цього додайте сир і зелень. Засмажку посоліть і приправте за смаком, перемішайте.
6. Фетучіні відваріть до готовності, злити воду, викладіть її на сковороду і перемішайте.
7. Фетучіні з овочами подавайте в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!