Ніжне куряче філе з сиром
Коли всі звичні способи обсмажування курячого м’яса приїдаються, можна спробувати варіант таких курячих відбивних з філе в паніровці з яйця, борошна і сиру. Скоринка виходить засмаженою і золотистою, але м’ясо при цьому залишається дуже соковитим і ніжним всередині.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- філе Куряче – 700 г;
- Сир – 110 г;
- Яйця – 2 шт.;
- Майонез – 4 ст. л.;
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.;
- Кріп – 15 г;
- Рослинне масло – 5 ст. л.;
- Сіль і спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку потрібно приготувати кляр, в який будуть обмакиваться шматочки курячого філе. Для цього в посуд вбити яйця, всипати борошно і додати майонез.
Крок 2. Кріп промити, обсушити і дрібно нарізати. Висипати подрібнений кріп в яєчну суміш.
Крок 3. В кляр, додати сіль і приправи, ретельно розмішати виделкою, щоб не утворилися грудочки.
Крок 4. Сир натерти на дрібній тертці. Для страви бажано купити твердий сир з яскраво-вираженим і гострим смаком.
Крок 5. Куряче філе помити і обсушити паперовими рушниками. Порізати м’ясо на товсті скиби шириною трохи менше 1 див. Шматочки курятини викласти на харчову плівку, накрити нею ж і обережно відбити з 2 сторін. Посолити і поперчити з обох сторін.
Крок 6. Сковороду великого діаметру розігріти на сильному вогні з рослинним маслом. Брати в руку шматочок курячого філе, зверху наливати 1 ст. л. кляру і, перевернувши, викладати на сковороду кляром донизу. Зробити те ж саме з усіма відбивними.
Крок 7. Обсмажити близько 5 хв. на середньому вогні.
Крок 8. Викласти на відбивні по пару ложок тертого сиру і зверху по 1 ст. л. кляру.
Крок 9. Обережно перевертати всі відбивні й обсмажувати із зворотного боку теж 5 хв.
Крок 10. Прибрати вогонь до слабкого, накрити сковороду кришкою і тушкувати м’ясо ще 5 хв.
Приємного апетиту!