Домашнє фрікасе, приготоване в мультиварці
Фрікасе – це м’ясо томлене в білому соусі, найчастіше в сметані або вершках і доповнене ріпчастою цибулею, різними улюбленими спеціями і травами. Це блюдо ніби призначене для готування в мультиварці, адже саме там інгредієнти максимально просочуються соком і ароматом один одного.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Грудка куряча – 600 гр.
- Печериці – 600 гр.
- Горошок зелений – 250 гр.
- Вершки – 100 мл
- Вино біле сухе – 200 мл
- Бульйон – 200 мл
- Масло вершкове – 20 гр.
- Борошно – 4 ст. л.
- Цедра лимона – 2 ч. л.
- Петрушка (сушена) – 1 ст. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Чебрець — 1 ч. л.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Займемося м’ясом. Курячу грудку нарізаємо досить великими шматками і обвалюємо в суміші з 3 столових ложок борошна, меленого перцю і солі.
2. У чашу мультиварки розтоплюємо шматочок вершкового масла і зі всіх сторін обсмажуємо курку до утворення золотистої скоринки.
3. Коли птах підрум’янилася, в чашу відправляємо подрібнену цибулю і часник, петрушку і чебрець, вино і бульйон, а також лимонну цедру і одну ложечку борошна. Всі інгредієнти перемішуємо і готуємо в режимі «Гасіння» 60 хвилин.
4. Через 40 хвилин до всіх компонентів додаємо нарізані четвертинками дрібні гриби і продовжуємо тушкувати.
5. За 10 хвилин до готовності засипаємо до м’яса з овочами і грибами зелений горошок і вливаємо вершки (відсоток жирності не важливий, але чим вище жирність, тим смачніше). Приємного апетиту!