Фрікасе – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Домашнє фрікасе, приготоване в мультиварці

Фрікасе – це м’ясо томлене в білому соусі, найчастіше в сметані або вершках і доповнене ріпчастою цибулею, різними улюбленими спеціями і травами. Це блюдо ніби призначене для готування в мультиварці, адже саме там інгредієнти максимально просочуються соком і ароматом один одного.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Грудка куряча – 600 гр.
  • Печериці – 600 гр.
  • Горошок зелений – 250 гр.
  • Вершки – 100 мл
  • Вино біле сухе – 200 мл
  • Бульйон – 200 мл
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Цедра лимона – 2 ч. л.
  • Петрушка (сушена) – 1 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Чебрець — 1 ч. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Займемося м’ясом. Курячу грудку нарізаємо досить великими шматками і обвалюємо в суміші з 3 столових ложок борошна, меленого перцю і солі.

2. У чашу мультиварки розтоплюємо шматочок вершкового масла і зі всіх сторін обсмажуємо курку до утворення золотистої скоринки.

3. Коли птах підрум’янилася, в чашу відправляємо подрібнену цибулю і часник, петрушку і чебрець, вино і бульйон, а також лимонну цедру і одну ложечку борошна. Всі інгредієнти перемішуємо і готуємо в режимі «Гасіння» 60 хвилин.

4. Через 40 хвилин до всіх компонентів додаємо нарізані четвертинками дрібні гриби і продовжуємо тушкувати.

5. За 10 хвилин до готовності засипаємо до м’яса з овочами і грибами зелений горошок і вливаємо вершки (відсоток жирності не важливий, але чим вище жирність, тим смачніше). Приємного апетиту!