Фрикадельки з підливкою на сковороді – це універсальне частування для обіду або вечері. Апетитні фрикадельки можна подавати до столу з будь-якими гарнірами: картопляним пюре, макаронами, крупами. Для приготування використовуйте кулінарну збірку з десяти смачних рецептів з покроковими фотографіями.
Фрикадельки із фаршу з підливкою на сковороді
Фрикадельки з фаршу з підливкою на сковороді – це смачне та цікаве кулінарне рішення для вашого обіду чи вечері. Така страва вийде соковитою, апетитною та поживною. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями та докладним описом процесу.
Інгредієнти:
на – 2 порції
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – ½ шт.
- Морква – ½ шт.
- Олія – для смаження
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Томатная паста – 1 ст.л.
- Майонез – 1 ст.л.
- Вода – 150 мл.
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати фрикадельки з підливкою на сковороді? Дрібно рубаємо ножем цибулю і натираємо на тертці моркву.
Розігріваємо сковороду з олією та обсмажуємо на ній овочі до м’якого стану.
Окремо фарш вимішуємо із сіллю, перцем, ретельно перемішуємо і з отриманої маси ліпимо акуратні кульки.
М’ясні кульки викладаємо у сковороду до овочів.
Окремо вимішуємо томатну пасту з майонезом та кип’яченою водою. Отриманим соусом заливаємо наші фрикадельки з цибулею та морквою.
Стомлюємо частування під кришкою на повільному вогні близько 20 хвилин. Наприкінці посипаємо подрібненою зеленню.
Фрикадельки із фаршу з підливкою на сковороді готові. Подавайте апетитну страву до столу!
Фрикадельки з підливою в томатному соусі на сковороді
Фрикадельки з підливою в томатному соусі на сковороді порадують вас цікавим смаком, апетитним виглядом та поживними властивостями. Приготувати таке м’ясне частування нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Вода – 350 мл.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Паста томатная – 80 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Мука – 70 гр.
- Олія – 40 мл.
- Трави прованські – 1 год.
- Петрушка – 4 гілки.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо її ножем.
Крок 2. У глибоку миску викладаємо м’ясний фарш, цибулю, куряче яйце, сіль та чорний мелений перець. Добре вимішуємо масу і кілька разів відбиваємо її про миску.
Крок 3. З фаршу ліпимо невеликі акуратні кульки і обвалюємо їх у борошні з усіх боків.
Крок 4. Обсмажуємо кульки в сковороді з олією до рум’янцю. Окремо вимішуємо томатну пасту, воду, сіль та спеції.
Крок 5. Заливаємо кульки томатним соусом і гасимо під кришкою 30 хвилин. Наприкінці додаємо лавровий лист і гасимо ще п’ять хвилин. Можна вимикати вогонь.
Крок 6. Перед подачею страву посипаємо подрібненою зеленню.
Крок 7. Фрикадельки з підливою в соусі на сковороді готові. Частуйтесь!
Фрикадельки на сковороді в сметанному соусі
Фрикадельки на сковороді у сметанному підливі виходять дуже ситними та цікавими до смаку. Апетитне частування точно урізноманітнить ваш домашній стіл і нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати страву за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 800 гр.
- Рис – 150 грн.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Зелень – 20 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Для підливки:
- Сметана – 3 ст.л.
- Кетчуп – 2 ст.л.
- Мука – 3 ст.л.
- Аджика – 0,5 год.
- Вода – 700 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія вершкове – 40 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Рис солимо і заливаємо водою. Доводимо до кипіння, вогонь зменшуємо та варимо близько 5 хвилин. Далі зайву воду зливаємо, а рис залишаємо остуджуватись.
Крок 2. У глибоку миску викладаємо м’ясний фарш та подрібнену цибулю.
Крок 3. Сюди ж відправляємо подрібнений часник та зелень.
Крок 4. Розбиваємо куряче яйце, всипаємо сіль та чорний мелений перець.
Крок 5. Починаємо перемішувати продукти між собою.
Крок 6. Вимішуємо до одержання однорідної маси.
Крок 7. Також сюди викладаємо підготовлений рис.
Крок 8. Знову все добре перемішуємо.
Крок 9. З отриманої маси ліпимо акуратні кульки і викладаємо в глибоку сковороду.
Крок 10. Окремо вимішуємо сметану з кетчупом та борошном.
Крок 11. Добре перемішуємо продукти між собою.
Крок 12. Наприкінці додаємо сіль, перець та аджику.
Крок 13. Вливаємо воду і добре перемішуємо.
Крок 14. Заливаємо фрикадельки отриманим соусом.
Крок 15. Також у частування відправляємо шматочки вершкового масла.
Крок 16. Доводимо страву під кришкою до кипіння і готуємо на невеликому вогні 20 хвилин.
Крок 17. Наприкінці приготування додаємо подрібнену зелень.
Крок 18. Фрикадельки на сковороді у сметанній підливі готові. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами!
Фрикадельки у вершковому соусі на сковороді
Фрикадельки у вершковому підливі на сковороді – це смачне та цікаве кулінарне рішення для вашого обіду чи вечері. Така страва вийде напрочуд ніжною, апетитною і поживною. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 1 кг.
- Яйце – 1 шт.
- Петрушка – 2 ст.л.
- Сухарі панірувальні – 70 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець запашний мелений – 0,5 ч.л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Горіх мускатний – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Часник гранульований – 1 год.
- Олія – для смаження.
Для підливки:
- Мука – 5 ст.л.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Бульйон яловичий – 700 мл.
- Гірчиця – 2 ч.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Вершки жирні – 100мл.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку миску викладаємо м’ясний фарш. Сюди ж відправляємо подрібнену цибулю, петрушку, панірувальні сухарі, куряче яйце, сіль та спеції.
Крок 2. Добре вимішуємо продукти до однорідності.
Крок 3. Мокрими руками з фаршу ліпимо акуратні кульки і викладаємо їх на сковороду з олією.
Крок 4. Обсмажуємо фрикадельки до рум’янцю з усіх боків.
Крок 5. На сухій сковороді обсмажуємо борошно до золотистого відтінку.
Крок 6. До борошна викладаємо вершкове масло і добре все перемішуємо. Поступово вливаємо бульйон і вимішуємо до зникнення грудочок.
Крок 7. Також додаємо сіль, перець та гірчицю.
Крок 8. Далі вливаємо жирні вершки та акуратно все перемішуємо.
Крок 9. У цей соус занурюємо фрикадельки та готуємо близько 3 хвилин на слабкому вогні.
Крок 10. Фрикадельки у вершковому соусі на сковороді готові. Подавайте до столу, посипавши зеленню!
Фрикадельки з курячого фаршу з підливою на сковороді
Фрикадельки з курячого фаршу з підливкою на сковороді – це цікаве за смаком та апетитне частування для вашого домашнього обіду чи вечері. Подавайте страву з вашими улюбленими гарнірами до смаку: картопляним пюре, крупами та іншими. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Болгарський перець – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 6 ст.л.
- Сік томатний – 1 ст.
- Вода – 1 ст.
- Сіль – 1 ч.л.
- Паприка мелена – 1 ч.л.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Куркума – 0,5 ч.л.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо її ножем.
Крок 2. Болгарський перець також очищаємо від насіння та ріжемо на невеликі шматочки.
Крок 3. Морквину натираємо на тертці із великими зубчиками.
Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш з курячим яйцем, додаємо сіль та спеції. Добре перемішуємо.
Крок 5. Всипаємо до фаршу панірувальні сухарі і знову все вимішуємо.
Крок 6. Мокрими руками ліпимо акуратні круглі фрикадельки.
Крок 7. У глибокій мисці з’єднуємо томатний сік та воду, перемішуємо.
Крок 8. Також сюди додаємо сіль.
Крок 9. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю з морквою.
Крок 10. Також відправляємо в сковороду болгарський перець і смажимо разом до м’якості.
Крок 11. В іншій сковороді обсмажуємо фрикадельки до легкого рум’янцю.
Крок 12. Доповнюємо фрикадельки обсмаженими овочами.
Крок 13. Сюди вливаємо томатний соус.
Крок 14. Закриваємо частування кришкою і гасимо на невеликому вогні 40 хвилин.
Крок 15. Фрикадельки з курячого фаршу з підливою готові на сковороді. Викладайте на тарілку та подавайте до столу!
Заморожені фрикадельки з підливою на сковороді
Заморожені фрикадельки з підливою на сковороді – це проста та смачна кулінарна ідея для домашнього обіду чи вечері. Таке частування зможе приготувати кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Заморожені фрикадельки – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Олія – для смаження.
- Паста томатная – 2 ст.л.
- Зелень – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо заморожені фрикадельки.
Крок 2. Дрібно рубаємо ножем цибулю і обсмажуємо її на олії пару хвилин.
Крок 3. До цибулі викладаємо терту на тертці моркву, перемішуємо та готуємо овочі близько 3 хвилин.
Крок 4. Сюди ж викладаємо томатну пасту та вливаємо трохи води. Перемішуємо і гасимо 2 хвилини.
Крок 5. На овочеву подушку викладаємо заморожені фрикадельки.
Крок 6. Повністю заливаємо їх кип’яченою водою, доповнюємо сіллю та перцем.
Крок 7. Гасимо на невеликому вогні близько 30 хвилин. Наприкінці посипаємо подрібненою зеленню.
Крок 8. Заморожені фрикадельки з підливою готові на сковороді. Подавайте до столу!
М’ясні фрикадельки з рисом та підливою на сковороді
М’ясні фрикадельки з рисом та підливою на сковороді – це дуже смачне та ситне частування для домашнього столу. Подавайте з улюбленими гарнірами. Для простого приготування апетитних фрикадельок своїми руками беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Рис – 90 грн.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Морква – 100 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Петрушка – 4 гілки.
- Паста томатная – 2 ст.л.
- Окріп – 2 ст.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку миску викладаємо м’ясний фарш. Його доповнюємо половиною подрібненої цибулі, зеленню та часником.
Крок 2. Сюди відправляємо заздалегідь промитий рис.
Крок 3. Доповнюємо продукти сіллю, перцем і добре вимішуємо.
Крок 4. Залишки цибулі дрібно рубаємо ножем і обсмажуємо на олії на сковороді.
Крок 5. До цибулі відправляємо терту моркву, перемішуємо і смажимо близько 5 хвилин.
Крок 6. З отриманого фаршу ліпимо акуратні кульки та викладаємо їх на овочі.
Крок 7. У окропі розводимо томатну пасту і цим соусом заливаємо наше частування. Додаємо сіль та перець за смаком.
Крок 8 Доводимо заготовку до кипіння, накриваємо кришкою і готуємо на невеликому вогні 30 хвилин.
Крок 9. М’ясні фрикадельки з рисом та підливою на сковороді готові. Частуйтесь!
Фрикадельки з індички з підливою на сковороді
Фрикадельки з індички з підливою на сковороді виходять корисними, поживними та цікавими до смаку. Апетитне частування точно урізноманітнить ваш домашній стіл і нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати страву за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Філе індички – 450 гр.
- Рис – 50 грн.
- Вода – 350 мл.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 70 грн.
- Сік томатний – 250мл.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Доводимо до кипіння в каструлі воду, солимо її та опускаємо сюди рис. Варимо його близько 15 хвилин, після чого воду зливаємо.
Крок 3. Філе індички обробляємо на невеликі шматочки. Так само робимо з однією головкою цибулі.
Крок 4. Птах і цибулю прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 5. У цей фарш відправляємо рис, що охолонув.
Крок 6. Сюди ж розбиваємо куряче яйце, додаємо подрібнений часник, сіль та чорний мелений перець.
Крок 7. Добре вимішуємо заготовку до повної однорідності.
Крок 8. Мокрими руками з фаршу ліпимо акуратні кульки і викладаємо їх у сковороду з олією.
Крок 9. Обсмажуємо фрикадельки з кожного боку до рум’янцю.
Крок 10. Цибулю, що залишилася, подрібнюємо, морквину натираємо на тертці.
Крок 11. В окремій сковороді обсмажуємо цибулю з морквою на олії.
Крок 12. Сюди вливаємо томатний сік, додаємо сіль, чорний мелений перець і лавровий лист.
Крок 13. Перемішуємо та доводимо соус до кипіння.
Крок 14. У цей соус занурюємо обсмажені фрикадельки.
Крок 15. Закриваємо частування кришкою і готуємо на слабкому вогні по 7 хвилин з кожного боку.
Крок 16. Фрикадельки з індички з підливою готові на сковороді. Скоріше подавайте до столу!
Фрикадельки в томатно-зметанному підливі
Фрикадельки в томатно-сметанной підливці – це дуже ситне та апетитне частування для вашого домашнього обіду чи вечері. Подавайте страву з вашими улюбленими гарнірами до смаку: картопляним пюре, крупами та іншими. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 2 ст.л.
- Томатна паста – 2 ч.л.
- Мука – 2 ст.л.
- Манна крупа – 1 ст.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Рослинна олія – 2 ст.л.
- Вода – 2 ст.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Приправа для курки – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо її ножем.
Крок 2. Морквину натираємо на великій тертці.
Крок 3. У глибоку миску відправляємо м’ясний фарш, сюди ж розбиваємо куряче яйце, додаємо сіль та спеції. Добре все перемішуємо.
Крок 4. Доповнюємо фарш семолін і ще раз перемішуємо.
Крок 5. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю з морквою близько 10 хвилин.
Крок 6. Доповнюємо овочі сметаною, томатною пастою, сіллю та чорним меленим перцем.
Крок 7. Також сюди відправляємо муку, лавровий лист і вливаємо воду. Добре все перемішуємо.
Крок 8. В отриманий соус занурюємо фрикадельки.
Крок 9. Готуємо під кришкою на слабкому вогні близько 30 хвилин.
Крок 10. Фрикадельки в томатно-сметанном підливі готові. Можна пригощатись!
Фрикадельки з овочами та підливою на сковороді
Фрикадельки з овочами та підливою на сковороді відрізняються цікавим смаком, неймовірною соковитістю та поживними властивостями. Приготувати таку апетитну яскраву закуску нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 300 грн.
- Кабачок – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Паста томатная – 1 ст.л.
- Вода – 200 мл.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Морквину натираємо на тертці, подрібнюємо цибулю, очищений кабачок ріжемо брусочками.
Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією та викладаємо сюди овочі. Обсмажуємо їх до м’якого стану.
Крок 4. Фарш доповнюємо сіллю та перцем, ретельно перемішуємо і з отриманої маси ліпимо невеликі акуратні кульки.
Крок 5. М’ясні кульки викладаємо на подушку із овочів.
Крок 6. Вимішуємо томатну пасту з кип’яченою водою та вливаємо це в нашу заготовку.
Крок 7. Закриваємо частування кришкою і томимо на помірному вогні близько 25 хвилин.
Крок 8. Фрикадельки з овочами та підливою на сковороді готові. Подавайте до столу!