Гаряча фунчоза з м’ясом свинини і овочами
Фунчоза зі свининою виходить дуже смачною і соковитою. Якщо вам терміново знадобиться нагодувати наскочили гостей, рецепт вам точно знадобиться, адже на приготування страви потрібно виділити не більше години.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій: 4.
Склад:
- Фунчоза – 200 гр.
- Свинина – 350-400 гр.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Перець червоний – 1 ч. л.
- Перець чорний – 1 ч. л.
- Зелень – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Насіння кунжуту – 1 ч. л.
- Вода – 1 л
- Стручкова квасоля відварна – для прикраси.
Процес приготування:
1. Перебираємо свинину і прибираємо все зайве. Добре промиваємо м’ясо, викладаємо на паперовий рушник і злегка витираємо, щоб вбралася зайва волога. Нарізаємо м’ясо на шматочки середнього розміру (кубиками або прямокутниками).
2. Включаємо плиту. На сковороду виливаємо рослинне масло і ставимо її на конфорку. Прогріваємо. Висипаємо м’ясо на сковороду і смажимо близько 20 хвилин.
3. Поки смажиться наше м’ясо, починаємо готувати фунчозу. Для цього необхідно прокип’ятити воду. Готовим заливаємо окропом суху локшину. Зверху накриваємо ємність кришкою і залишаємо на 5-7 хвилин.
4. Тепер черга овочів. Очищаємо перець, моркву і цибулю від зайвої лушпиння, шкірки і нутрощів. Нарізаємо моркву і перець соломкою, цибулю – півкільцями. Обрізаємо кінці огірка і також нарізаємо його соломкою.
5. Знову включаємо плиту. Ставимо сковороду з невеликою порцією олії на розігрів. Викладаємо нарізані овочі. Обсмажуємо їх 3-4 хвилини. Слідом відправляємо свинину. Перемішуємо і обсмажуємо ще близько хвилини.
6. Фунчоза готова. Відправляємо її в друшляк, щоб стікала зайва вода. Через 4 хвилини додаємо локшину в сковороду до свинини і овочів. Присмачую соєвим соусом. Додаємо часник, коріандр, паприку, чорний і червоний перець і насіння кунжуту. Перемішуємо.
7. Обсмажуємо 10 хвилин. Знімаємо сковороду з готовою стравою і розкладаємо по тарілках. Посипаємо стручкової квасолею.
Приємного апетиту!