Гарбуз, запечена в духовці – 10 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Цукати з гарбуза з цукром в духовці

Оригінальний домашній десерт можна приготувати з гарбуза в духовці. Спробуйте рецепт солодких цукатів. Частування проста у виконанні, а його смак нікого не залишить байдужим.

Час готування: 8 годин

Час приготування: 3 години

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 0,5 кг
  • Цукор – 200 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Кориця – 1 паличка.
  • Вода – 100 мл
  • цукрова Пудра – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

2. Гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо його невеликими акуратними кубиками. Знімаємо цедру з лимона.

3. Викладаємо гарбуз в каструлю. Для аромату можна додати тонкі лимонні дольки. Заливаємо продукти окропом і залишаємо на 7 хвилин.

4. Засипаємо все це цукром.

5. Залишаємо заготовку в холодильнику на 4 години.

6. Далі вливаємо до продуктів трохи води і додаємо паличку кориці.

7. Кип’ятимо частування 3 хвилини і даємо йому охолонути.

8. Повторюємо процедуру не менше трьох разів.

9. Шумівкою акуратно витягаємо гарбуз з сиропу.

10. Розкладаємо шматочки по великій тарілці, дотримуючись дистанції. Даємо їм трохи підсохнути.

11. Далі продукт перекладаємо на деко з пергаментом. Відправляємо в розігріту до 50 градусів духовку на 2-3 години.

12. Гаряче частування можна обсипати цукровою пудрою.

13. Яскраві цукати з гарбуза готові. Можна пробувати!