Цукати з гарбуза з цукром в духовці
Оригінальний домашній десерт можна приготувати з гарбуза в духовці. Спробуйте рецепт солодких цукатів. Частування проста у виконанні, а його смак нікого не залишить байдужим.
Час готування: 8 годин
Час приготування: 3 години
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гарбуз – 0,5 кг
- Цукор – 200 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Кориця – 1 паличка.
- Вода – 100 мл
- цукрова Пудра – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
2. Гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо його невеликими акуратними кубиками. Знімаємо цедру з лимона.
3. Викладаємо гарбуз в каструлю. Для аромату можна додати тонкі лимонні дольки. Заливаємо продукти окропом і залишаємо на 7 хвилин.
4. Засипаємо все це цукром.
5. Залишаємо заготовку в холодильнику на 4 години.
6. Далі вливаємо до продуктів трохи води і додаємо паличку кориці.
7. Кип’ятимо частування 3 хвилини і даємо йому охолонути.
8. Повторюємо процедуру не менше трьох разів.
9. Шумівкою акуратно витягаємо гарбуз з сиропу.
10. Розкладаємо шматочки по великій тарілці, дотримуючись дистанції. Даємо їм трохи підсохнути.
11. Далі продукт перекладаємо на деко з пергаментом. Відправляємо в розігріту до 50 градусів духовку на 2-3 години.
12. Гаряче частування можна обсипати цукровою пудрою.
13. Яскраві цукати з гарбуза готові. Можна пробувати!