Гарбузовий суп-пюре – це дуже смачна, яскрава, корисна та поживна страва для вашого сімейного обіду. Крем-суп із гарбуза можна приготувати різними способами. Найкращі варіанти ми зібрали у перевіреній кулінарній добірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.
Гарбузовий суп-пюре класичний
Гарбузовий суп-пюре класичний відрізняється насиченим смаком, привабливим виглядом та поживністю. Таке частування ідеально підійде для вашого домашнього обіду і урізноманітнює звичне меню. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Інгредієнти:
на – 2 порції
- Гарбуз – 400 гр.
- Морква – 80 гр.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Вода – 600 мл.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль за смаком
- Вершки – 130 мл. (20%)
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Гарбузовий суп-пюре за класичним рецептом готується дуже просто. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі заздалегідь очищаємо та промиваємо.
Морквину розрізаємо на кружечки, цибулю обробляємо на півкільця.
Гарбуз нарізаємо кубиками середнього розміру.
Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо на неї цибулю з морквою. Обсмажуємо близько 3 хвилин, періодично помішуючи.
У каструлю або сотейник викладаємо шматки гарбуза та обсмажені овочі. Заливаємо гарячою водою та ставимо на вогонь.
Проварюємо овочі близько 25 хвилин. За смаком додаємо сіль та перець.
Переливаємо вміст у чашу блендера та збиваємо до отримання каші.
Отриману масу прогріваємо на вогні та вливаємо вершки.
В кінці в суп занурюємо шматочок вершкового масла|мастила|.
Перемішуємо та прогріваємо суп ще пару хвилин на помірному вогні.
Гарбузовий суп-пюре готовий. Розливайте по тарілках та подавайте до столу!
Суп-пюре з гарбуза з молоком
Суп-пюре з гарбуза з молоком – це дуже смачне та поживне частування, яке ідеально підійде для домашнього обіду чи вечері. Такий продукт точно урізноманітнить ваше звичне меню. Спробуйте приготувати за перевіреним покроковим рецептом з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Гарбуз очищений – 300 гр.
- Морква – 150 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Молоко коров’яче – 600 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Базилік – для подачі.
- Насіння гарбузове – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Овочі очищаємо від шкірки та промиваємо під водою.
Крок 3. Очищений гарбуз обробляємо на середні кубики.
Крок 4. Також нарізаємо і картопля.
Крок 5. На товсті шматочки обробляємо морквину.
Крок 6. Усі підготовлені овочі викладаємо в каструлю з товстим дном.
Крок 7. Заливаємо продукти молоком. Зараз додаємо 400 мілілітрів, решту залишаємо.
Крок 8 Доводимо вміст до кипіння і варимо на слабкому вогні близько 20 хвилин до м’якості овочів.
Крок 9. Потім вогонь вимикаємо і перебиваємо вміст блендером до однорідності.
Крок 10. Знову ставимо масу на вогонь і поступово вливаємо молоко, що залишилося.
Крок 11. Додаємо в нашу масу сіль та перець.
Крок 12. Доводимо до кипіння та прибираємо з вогню.
Крок 13. Суп-пюре із гарбуза з молоком готовий. Подавайте до столу, доповнивши гарбузовим насінням і базиліком.
Гарбузовий суп-пюре з куркою
Гарбузовий суп-пюре з куркою ідеально підійде для вашого корисного обіду або вечері у родинному колі. Така апетитна і приваблива страва точно нікого не залишить байдужою. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Гарбуз – 250 гр.
- Вода – 700 мл.
- Сир плавлений – 1 ст.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 200 гр.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Зелень – 3 гілки.
Для курки:
- Філе куряче – 300 гр.
- Соус соєвий – 2 ст.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе промиваємо і обробляють на невеликі шматочки.
Крок 2. Викладаємо шматки курки в глибоку миску і поливаємо соєвим соусом.
Крок 3. Добре перемішуємо продукти і залишаємо їх маринуватися на 15 хвилин.
Крок 4. У цей час подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву.
Крок 5. Очищаємо гарбуз і обробляємо його на шматки середнього розміру.
Крок 6. Також подрібнюємо і картопля.
Крок 7. Підготовлені овочі викладаємо у каструлю з товстим дном. Вливаємо сюди олію.
Крок 8. Обсмажуємо овочі на олії близько 5 хвилин, регулярно помішуючи лопаткою.
Крок 9. Далі овочі заливаємо водою, додаємо сіль.
Крок 10. Доводимо вміст до кипіння варимо 15 хвилин.
Крок 11. Наприкінці додаємо плавлений сир і проварюємо ще кілька хвилин.
Крок 12. Готову масу перебиваємо занурювальним блендером.
Крок 13. Отримуємо ніжну однорідну масу. Доводимо її до кипіння та прибираємо з вогню.
Крок 14. Мариновану курку обсмажуємо на олії на сковороді.
Крок 15. Смажимо курку близько 10 хвилин до рум’янцю. Її додаватимемо в суп порційно.
Крок 16. Гарбузовий суп-пюре з куркою готовий. Частуйтесь!
Гарбузовий суп-пюре з імбиром
Гарбузовий суп-пюре з імбиром порадує насиченим смаком, апетитним ароматом та привабливим зовнішнім виглядом. Таке поживне частування ідеально підійде для вашого домашнього столу. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гарбуз – 400 грн.
- Бульйон курячий/вода – 2 л.
- Корінь імбиру – 1 прим.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Селера листова – 2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Перець червоний мелений – до смаку.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Олія – 50 мл.
- Сіль за смаком.
- Паприка – до смаку.
- Сметана – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Розігріваємо каструлю з вершковим та олією. Викладаємо сюди шматочки моркви, цибулі та селери. Обсмажуємо до м’якості.
Крок 3. Далі сюди викладаємо шматки очищеного гарбуза.
Крок 4. Потім відправляємо шматки почищеної картоплі. Смажимо всі разом ще 10 хвилин.
Крок 5. Заливаємо овочі курячим бульйоном, доводимо до кипіння і варимо до м’якості овочів.
Крок 6. Наприкінці варіння додаємо сіль та спеції.
Крок 7. Далі заготовку перебиваємо занурювальним блендером до утворення однорідної маси.
Крок 8. Відправляємо в суп паприку, гострий перець та тертий імбир, перемішуємо та залишаємо під кришкою на пару хвилин.
Крок 9. Гарбузовий суп-пюре з імбиром готовий. Подавайте до столу, доповнивши сметаною.
Крем-суп з гарбуза з сиром та сухариками
Крем-суп із гарбуза із сиром та сухариками – це цікава кулінарна ідея для вашого домашнього обіду. Така страва порадує яскравим смаком та поживними властивостями. Приготувати його легко. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Гарбуз очищений – 450 гр.
- Бульйон курячий/вода – 0,5 л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Чеснок – 1 зубчик.
- Сир плавлений – 85 гр.
- Олія вершкове – 1 ст.л.
- Олія – 1 ст.л.
- Сухарики – 150 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Розмарин свіжий – 1 гілка.
- Перець чорний мелений – 0,3 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо гарбуз від шкірки та насіння, після чого обробляємо її на шматки середнього розміру.
Крок 2. Очищену цибулину дрібно рубаємо ножем. Часник обробляємо на тонкі платівки.
Крок 3. Розігріваємо сковороду з рослинним та вершковим маслом. Обсмажуємо тут цибулю до м’якого стану.
Крок 4. Далі до сковороди відправляємо пластинки часнику. Обсмажуємо до появи яскравого аромату.
Крок 5. Викладаємо сюди кубики гарбуза, перемішуємо і смажимо до рум’янцю.
Крок 6. У каструлі доводимо до кипіння бульйон і викладаємо наші обсмажені овочі.
Крок 7. Закриваємо каструлю кришкою та варимо близько 30 хвилин до м’якості всіх овочів.
Крок 8. Готовий суп перебиваємо за допомогою занурювального блендера.
Крок 9. В отримане пюре відправляємо плавлений сир, сіль та чорний мелений перець.
Крок 10. Прогріваємо суп до повного розплавлення сиру. Для подачі підготуємо сухарики. Також ви можете згасити на сковороді кубики білого хліба.
Крок 11. Крем-суп із гарбуза із сиром та сухариками готовий. Сухарики додаємо порційно перед подачею.
Гарбузовий суп-пюре з креветками
Гарбузовий суп-пюре з креветками відрізняється насиченим смаком, привабливим виглядом та поживними властивостями. Таке яскраве частування ідеально підійде для домашнього столу. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гарбуз невеликий – 1 шт.
- Креветки – 500 гр.
- Кукурудза – 150 гр.
- Вершки – 200 мл.
- Вода – 600 мл.
- Олія – для смаження.
- Масло вершкове – для смаження.
- Чебрець – 0,5 ч.л.
- Паприка солодка – 0,5 год.
- Часник сушений – 0,5 ч. л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. У каструлі розтоплюємо шматочок вершкового масла, а також вливаємо трохи рослинної олії.
Крок 2. Відправляємо в каструлю з олією кубики гарбуза.
Крок 3. Посипаємо гарбуз спеціями.
Крок 4. Також сюди викладаємо потрібну кількість кукурудзи. Обсмажуємо кілька хвилин на слабкому вогні.
Крок 5. Заливаємо продукти водою та доводимо до кипіння.
Крок 6. Після закриваємо кришкою та варимо 10 хвилин до м’якості гарбуза.
Крок 7. Далі наш суп перебиваємо за допомогою занурювального блендера. Необхідно одержати ніжну однорідну масу.
Крок 8. Далі в ніжний суп вливаємо вершки.
Крок 9. Також у заготовку відправляємо очищені креветки.
Крок 10. Відправляємо наш суп на вогонь, доводимо до кипіння і одразу вимикаємо плиту.
Крок 11. Гарбузовий суп-пюре з креветками готовий. Подавайте до столу!
ПП дієтичний суп-пюре з гарбуза
ПП дієтичний суп-пюре з гарбуза – це смачна та корисна кулінарна ідея для вашого поживного обіду. Такий суп урізноманітнить ваше меню та домашній стіл. Приготувати його власноруч зможе кожен. Для цього беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Гарбуз – 400 грн.
- Морква – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Болгарський перець – 100 гр.
- Часник – 10 гр.
- Вода – 500 мл.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
- Насіння – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі очищаємо та промиваємо під водою.
Крок 2. Далі всі підготовлені овочі необхідно нарізати кубиком.
Крок 3. Перекладаємо всі подрібнені продукти у каструлю з товстим дном. Сюди вливаємо трохи води і гасимо під кришкою на невеликому вогні близько 7 хвилин.
Крок 4. Далі підливаємо воду і доводимо вміст до кипіння. Додаємо сіль та спеції. Гасимо під кришкою близько 20 хвилин.
Крок 5. Відварені овочі подрібнюємо за допомогою занурювального блендера.
Крок 6. Отриманий ніжний суп можна доповнити насінням та горіхами.
Крок 7. ПП дієтичний суп-пюре з гарбуза готовий. Можна куштувати!
Крем-суп із гарбуза на кокосовому молоці
Крем-суп з гарбуза на кокосовому молоці виходить неймовірно ніжним та приємним до смаку. Також таке частування виходить корисним та поживним. Ідеальне рішення для сімейного обіду. Обов’язково спробуйте приготувати за рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Гарбуз – 500 грн.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Каррі – 1 ч.л.
- Імбир сушений – 0,5 ч. л.
- Вода – 400 мл.
- Кінза – 10 гілок.
- Молоко кокосове – 200мл.
- Рослинна олія – 3 ст.л.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо потрібні продукти за списком. Овочі заздалегідь очищаємо та промиваємо.
Крок 2. Ріпчасту цибулю ріжемо кубиком і обсмажуємо в каструлі на олії до м’якого стану.
Крок 3. Далі до цибулі відправляємо кубики гарбуза.
Крок 4. Вливаємо в каструлю з овочами 400 мл води, також додаємо сіль і варимо близько 25 хвилин до м’якості гарбуза.
Крок 5. Наприкінці варіння всипаємо спеції до смаку.
Крок 6. Далі вміст подрібнюємо за допомогою занурювального блендера. Необхідно одержати ніжну однорідну масу.
Крок 7. Вливаємо в нашу заготівлю кокосове молоко та ще раз доводимо до кипіння на плиті. Кинзу додаємо перед подачею.
Крок 8. Крем-суп із гарбуза на кокосовому молоці готовий. Розливайте по тарілках та подавайте до столу!
Гарбузовий суп-пюре на бульйоні
Гарбузовий суп-пюре на бульйоні – це смачне, корисне та поживне частування, яке ідеально підійде для домашнього обіду. Такий продукт точно урізноманітнить ваше звичне меню. Спробуйте приготувати за перевіреним покроковим рецептом з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Гарбуз – 700 гр.
- Олія вершкове – 40 гр.
- Мука – 30 гр.
- Бульйон курячий/вода – 500 мл.
- Молоко коров’яче – 150 мл.
- Вершки – 100 мл.
- Насіння гарбузове – 40 гр.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Гарбуз розділяємо на частини, очищаємо від шкірки та насіння.
Крок 2. Очищений плід обробляємо на невеликі кубики.
Крок 3. У каструлі розтоплюємо вершкове масло та викладаємо сюди шматочки гарбуза.
Крок 4. Обсмажуємо гарбуз близько 10 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 5. Потім кубики гарбуза посипаємо борошном і добре перемішуємо, смажимо ще 2 хвилини.
Крок 6. Заливаємо продукт гарячим бульйоном та молоком. Варимо під кришкою близько 15 хвилин до м’якості гарбуза.
Крок 7. Гарбузове насіння підсушуємо в розігрітій до 150 ° духовці 15 хвилин.
Крок 8. Готовий суп переливаємо в чашу блендера, доповнюємо сіллю та вершками.
Крок 9. Перебиваємо вміст блендером до однорідності.
Крок 10. Гарбузовий суп-пюре на бульйоні готовий. Подавайте до столу, доповнивши насінням!
Суп-пюре із гарбуза з плавленим сиром
Суп-пюре з гарбуза з плавленим сиром – це чудова ідея для поживного та смачного сімейного обіду. Таке апетитне частування точно нікого не залишить байдужим і урізноманітнить меню. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Гарбуз – 300 грн.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Олія вершкове – 20 гр.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перед запашний горошок – 4 шт.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Перець чорний мелений – 5 гр.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо гарбуз від шкірки і насіння, потім обробляють його на невеликі кубики.
Крок 2. Почищену картоплю також ріжемо кубиком.
Крок 3 Овочі складаємо в каструлю, заливаємо водою і варимо близько 20 хвилин до м’якості. Обов’язково додаємо спеції до смаку. Лавровий лист дістаємо наприкінці варіння.
Крок 4. У цей час подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Обсмажуємо овочі в сковороді з олією. Сюди ж відправляємо подрібнений часник. Готуємо овочі разом близько 5 хвилин.
Крок 5. Плавлений сир натираємо на великій тертці.
Крок 6. У суп відправляємо обсмажені овочі та тертий сир. Варимо близько 5 хвилин та перебиваємо блендером до однорідності.
Крок 7. Суп-пюре із гарбуза з плавленим сиром готовий. Подавайте до столу!