Гарбузовий суп-пюре класичний – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Крем-суп з гарбуза з сиром та сухариками

Крем-суп із гарбуза із сиром та сухариками – це цікава кулінарна ідея для вашого домашнього обіду. Така страва порадує яскравим смаком та поживними властивостями. Приготувати його легко. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Гарбуз очищений – 450 гр.
  • Бульйон курячий/вода – 0,5 л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Чеснок – 1 зубчик.
  • Сир плавлений – 85 гр.
  • Олія вершкове – 1 ст.л.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Сухарики – 150 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Розмарин свіжий – 1 гілка.
  • Перець чорний мелений – 0,3 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо гарбуз від шкірки та насіння, після чого обробляємо її на шматки середнього розміру.

Крок 2. Очищену цибулину дрібно рубаємо ножем. Часник обробляємо на тонкі платівки.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з рослинним та вершковим маслом. Обсмажуємо тут цибулю до м’якого стану.

Крок 4. Далі до сковороди відправляємо пластинки часнику. Обсмажуємо до появи яскравого аромату.

Крок 5. Викладаємо сюди кубики гарбуза, перемішуємо і смажимо до рум’янцю.

Крок 6. У каструлі доводимо до кипіння бульйон і викладаємо наші обсмажені овочі.

Крок 7. Закриваємо каструлю кришкою та варимо близько 30 хвилин до м’якості всіх овочів.

Крок 8. Готовий суп перебиваємо за допомогою занурювального блендера.

Крок 9. В отримане пюре відправляємо плавлений сир, сіль та чорний мелений перець.

Крок 10. Прогріваємо суп до повного розплавлення сиру. Для подачі підготуємо сухарики. Також ви можете згасити на сковороді кубики білого хліба.

Крок 11. Крем-суп із гарбуза із сиром та сухариками готовий. Сухарики додаємо порційно перед подачею.