Як приготувати гарнір з гарбуза до курки?
Готуємо неймовірно корисний, яскравий і оригінальний гарнір, який ідеально поєднується з птахом, завдяки своєму ненав’язливому смаку, присмаченим часником і свіжою зеленню – печений гарбуз в духовій шафі: просто, швидко і дуже смачно.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- М’якоть гарбуза – 500 гр.
- Часник – 2-3 зуб.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Сік лимона – ½ шт.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Для швидкості дій викладаємо всі необхідні продукти і спеції на робочу поверхню.
Крок 2. Гарбуз ретельно промиваємо, даємо трохи часу обсохнути і ріжемо довгастими шматками однакового розміру.
Крок 3. Очищений часник і промиту петрушку дрібно рубаємо.
Крок 4. У глибокій піалі готуємо заправку: змішати оливкову олію, лимонний сік, спеції, подрібнений часник і зелень.
Крок 5. Щедро промазуємо помаранчеві шматочки соусом.
Крок 6. Загортаємо гарбуз у фольгу і укладаємо на деко.
Крок 7. Випікаємо протягом півгодини при температурі 200 градусів, після закінчення часу розкриваємо фольгу і готуємо ще 20 хвилин. Приємного апетиту!