Гнізда з макаронів з фаршем на сковороді – 7 рецептів з фото покроково

Гнізда з макаронів з фаршем на сковороді — це відмінне блюдо, щоб здивувати гостей і домашніх. Класичні макарони з м’ясом у цікавому форматі і з гарною подачею, смак яких можна урізноманітнити завдяки різних соусів і підливаючи.

Як приготувати гнізда з макаронів з фаршем на сковороді?

Красиве та ефектне порційне блюдо, яке стане хорошою альтернативою популярним закусок на святковому столі. При цьому готується швидко і просто.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Гніздо з макаронів 11 шт.
  • Фарш м’ясний 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Для підливи:
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Помідор 200 гр.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Вода 500 мл
  • Сіль ½ ч. л.
  • Паприка ½ ч. л.
  • Прованські трави ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати гнізда з макаронів з фаршем на сковороді? Цибулину очистіть від лушпиння, покришіть і перемішайте з фаршем. Додайте сіль, перець і знову ретельно перемішайте. Розділіть масу на приблизно рівні частини відповідно до кількості підготовлених гнізд з макаронів і сформуйте невеликі тюфтельки.
  2. Натріть на крупній тертці очищену моркву і дрібно наріжте помідори. Другу цибулину покришіть кубиками і обсмажте з рослинним маслом на розігрітій сковороді. Коли цибуля стане прозорим і почне набувати золотистий відтінок, додайте до нього інші нарізані овочі.
  3. Обсмажуйте овочеву суміш кілька хвилин, потім влийте воду, додайте сіль, перець і спеції. Закрийте кришкою і тушкуйте протягом 5-7 хвилин.
  4. Викладіть в підливу гнізда, зверху покладіть тефтелі і за необхідності додати води.
  5. Тушкуйте страву на середньому вогні протягом 25 хвилин. Потім вимкніть вогонь і залиште настоюватися під кришкою ще 10 хвилин. Готові гнізда можна прикрасити свіжою дрібно покришеної зеленню.

Приємного апетиту!