Гнізда з макаронів з фаршем на сковороді — це відмінне блюдо, щоб здивувати гостей і домашніх. Класичні макарони з м’ясом у цікавому форматі і з гарною подачею, смак яких можна урізноманітнити завдяки різних соусів і підливаючи.
Як приготувати гнізда з макаронів з фаршем на сковороді?
Красиве та ефектне порційне блюдо, яке стане хорошою альтернативою популярним закусок на святковому столі. При цьому готується швидко і просто.
Інгредієнти на
5 порц.
- Гніздо з макаронів 11 шт.
- Фарш м’ясний 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль ½ ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Для підливи:
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Помідор 200 гр.
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Вода 500 мл
- Сіль ½ ч. л.
- Паприка ½ ч. л.
- Прованські трави ½ ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати гнізда з макаронів з фаршем на сковороді? Цибулину очистіть від лушпиння, покришіть і перемішайте з фаршем. Додайте сіль, перець і знову ретельно перемішайте. Розділіть масу на приблизно рівні частини відповідно до кількості підготовлених гнізд з макаронів і сформуйте невеликі тюфтельки.
- Натріть на крупній тертці очищену моркву і дрібно наріжте помідори. Другу цибулину покришіть кубиками і обсмажте з рослинним маслом на розігрітій сковороді. Коли цибуля стане прозорим і почне набувати золотистий відтінок, додайте до нього інші нарізані овочі.
- Обсмажуйте овочеву суміш кілька хвилин, потім влийте воду, додайте сіль, перець і спеції. Закрийте кришкою і тушкуйте протягом 5-7 хвилин.
- Викладіть в підливу гнізда, зверху покладіть тефтелі і за необхідності додати води.
- Тушкуйте страву на середньому вогні протягом 25 хвилин. Потім вимкніть вогонь і залиште настоюватися під кришкою ще 10 хвилин. Готові гнізда можна прикрасити свіжою дрібно покришеної зеленню.

Приємного апетиту!