Це блюдо готується досить просто і стане ідеальним і дуже смачною вечерею. Пропонуємо вам варіант приготування в духовці, з сиром, зі сметаною, з вершками, з грибами, з помідорами і з томатною пастою.
Як приготувати гнізда з макаронів з фаршем в духовці?
На макаронні гнізда укладаються кульки з фаршу, і вони заливаються соусом із томатної пасти, води і солі. Всі запікається в духовці протягом 30-35 хвилин. У підсумку виходить дуже ситне блюдо з насиченим смаком.
Інгредієнти на
3 порц.
- Фарш м’ясний 450 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Томатна паста-3 ст. л.
- Вода-1 склянка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Гніздо з макаронів 7 шт.
- Масло рослинне 1 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати гнізда з макаронів з фаршем в духовці? Фарш кладемо в глибоку ємність. Чистимо цибулю та нарізаємо його дрібним кубиком. Часник також чистимо і пропускаємо через прес або дрібно нарізаємо ножем. Відправляємо все до фаршу.
- Додаємо сіль, перець і інші спеції. Ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси.
- Дно форми для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо туди наші гнізда з макаронів. Намагаємося класти їх не занадто близько один до одного, так як вони збільшаться в розмірі і можуть злипнутися.
- ліпимо З фаршу невеликі кульки і вкладаємо їх зверху на гнізда, злегка притискаючи.
- В окремій ємності змішати томатну пасту, воду і сіль. Перемішуємо, поки не вийде однорідний соус.
- Заливаємо цією рідиною гнізда з фаршем і додаємо ще трохи гарячої води, щоб макарони майже повністю були їй покриті.
- Розігріваємо духовку до 180оС і готуємо в ній макарони з фаршем приблизно 30-35 хвилин. Готова страва має майже повністю увібрати в себе рідину, а паста розбухне і збільшиться в 2 рази.
- Готові гнізда перекладаємо в тарілку і подаємо до столу. Зверху можна прикрасити страву свіжою зеленню. Приємного апетиту!
