Гнізда з макаронів з фаршем в духовці – 7 рецептів з покроковими фото

Гнізда з макаронів з фаршем та сиром у духовці

Для початку макарони відварюють, потім в гнізда укладається фарш. Все заливається соусом з обсмаженої моркви з цибулею, сметаною і кетчупом. Форма накривається фольгою і за 10 хвилин до кінця приготування, макарони з фаршем сиплються зверху сиром.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Фарш – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кетчуп – 3 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Гнізда з макаронів – 9 шт.
  • Сир – 150-200 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Беремо відповідну глибоку ємність і кладемо туди фарш. Половину цибулини дрібно нарізаємо і відправляємо до фаршу. Слідом розбиваємо одне яйце, солимо, перчимо за смаком і добре все перемішуємо.

2. Моркву ретельно миємо, чистимо і натираємо на крупній тертці. Другу половину цибулини дрібно нарізаємо.

3. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому моркву з цибулею до напівготовності. Далі відправляємо до овочів сметану, кетчуп, добре перемішуємо і готуємо ще пару хвилин. Додаємо сіль з перцем за смаком і ще раз перемішуємо.

4. В киплячу солону воду відправляємо наші гнізда з макаронів і тримаємо їх там близько 30 секунд, щоб вони стали злегка м’якими.

5. Пом’якшені гнізда дістаємо з води і перекладаємо у форму, в якій будемо запікати.

6. З готового фаршу формуємо невеличкі кульки і укладаємо їх поверх макаронів. На одне гніздо йде приблизно 1 столова ложка фаршу.

7. Викладаємо на макарони з фаршем отриману засмажку з цибулі, моркви, кетчупу і сметани. Потім заливаємо все гарячої, попередньо підсоленій водою. Зверху накриваємо форму фольгою. Духовку розігріваємо до 180оС і готуємо страву протягом 30 хвилин.

8. В цей час натираємо на дрібній тертці сир і через півгодини знімаємо з форми фольгу, посипаємо тертим сиром і ставимо назад в духовку ще на 10 хвилин.

9. Готову страву перекладаємо на тарілки, посипаємо зверху свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!