Ніжні голубці зі свіжої капусти в сметані
– чудова страва російської кухні – голубці. Готувати їх цікаво і складно, як може здатися на перший погляд. Ваші домочадці залишаться в повному захваті від голубців із свіжої капусти, тушковані в сметані.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 7.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Філе куряче – 250 гр.
- Рис – 150 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло соняшникова 20 мл
- Лист лавровий – 2 шт.
- Лопатка свиняча – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Морква – 60 гр.
- Сметана 15 % – 200 мл
Процес приготування:
1. На качані зробіть надрізи в місці кріплення листів до кочережке і опустіть його в киплячу воду. Варіть його протягом 7-8 хвилин і поступово знімайте листя.
2. Куряче філе і свинину прокрутіть через м’ясорубку. До м’яса додайте подрібнену цибулю і варений рис, посоліть, приправте за смаком і добре перемішайте.
3. На капустяні листи кладіть начинку і закручуйте їх у конверти.
4. Складіть голубці в каструлю.
5. На сковороді обсмажте цибулю і моркву. Засмажку викладіть поверх голубці в каструлю.
6. Сметану змішайте з 250-300 мл води, влийте отриману масу в каструлю, додайте лавровий лист. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте голубці на середньому вогні 55-60 хвилин.
7. Голубці виходять ніжними і ароматними, подавайте їх на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!