Голубці зі свіжої капусти в каструлі з фаршем і рисом – 8 рецептів з покроковими фото

Ніжні голубці зі свіжої капусти в сметані

– чудова страва російської кухні – голубці. Готувати їх цікаво і складно, як може здатися на перший погляд. Ваші домочадці залишаться в повному захваті від голубців із свіжої капусти, тушковані в сметані.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 7.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Філе куряче – 250 гр.
  • Рис – 150 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Лопатка свиняча – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Морква – 60 гр.
  • Сметана 15 % – 200 мл

Процес приготування:

1. На качані зробіть надрізи в місці кріплення листів до кочережке і опустіть його в киплячу воду. Варіть його протягом 7-8 хвилин і поступово знімайте листя.

2. Куряче філе і свинину прокрутіть через м’ясорубку. До м’яса додайте подрібнену цибулю і варений рис, посоліть, приправте за смаком і добре перемішайте.

3. На капустяні листи кладіть начинку і закручуйте їх у конверти.

4. Складіть голубці в каструлю.

5. На сковороді обсмажте цибулю і моркву. Засмажку викладіть поверх голубці в каструлю.

6. Сметану змішайте з 250-300 мл води, влийте отриману масу в каструлю, додайте лавровий лист. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте голубці на середньому вогні 55-60 хвилин.

7. Голубці виходять ніжними і ароматними, подавайте їх на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!