Гороховий суп на зиму в банках – 5 рецептів заготовки з покроковими фото

Гороховий суп на зиму в банках — це паличка-виручалочка для зайнятих господинь. Зазвичай для приготування горохового супу потрібно багато часу, а з чудовою заготівлею, тимчасові витрати значно скоротяться. Перше блюдо виходить дуже апетитним і володіє неймовірно насиченим смаком і чудовим ароматом.

Заготівля горохового супу в банках на зиму

Заготівля горохового супу в банках на зиму готується довго, але скорочує час на приготування їжі в майбутньому. З чарівної консервації виходить чудовий суп. Досить зварити щось м’ясне, додати заготівлю і ваш обід готовий! Приготування супу з закачуванням заощадить час.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Горох колотий 1 кг
  • Перець болгарський 1.2 кг
  • Морква 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 500 гр.
  • Томатний сік 2 л
  • Масло рослинне 250 мл
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Оцтова есенція ¼ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити гороховий суп на зиму в банках? Колотий горох добре промиваємо, потім перекладаємо в об’ємну чашу і заливаємо холодною водою. Залишаємо на ніч. З ранку промиваємо горох, заливаємо очищеною водою і ставимо варитися на півтори години.
  2. Поки вариться горох, займемося овочевий обсмаженням. Очищаємо цибулю і моркву. Нарізаємо кубиками і припускаємо на сковороді з рослинним маслом. Використовуємо половину від загальної кількості масла, другу залишаємо для перцю.
  3. Промитий солодкий перець звільняємо від перетинок і насіннєвий коробки. Довільно нарізаємо і відправляємо пасеровані овочі. Можна обсмажувати окремо.
  4. Припущені овочі вивантажуємо в товстостінну посуд. Туди ж відправляємо зварений горох і розмішуємо. Заливаємо томатним соком. Присмачую сіллю і врівноважуємо цукровим піском. Ретельно перемішуємо і варимо при температурі нижче середнього 40 хвилин.
  5. Банки добре промиваємо разом з кришками. Кришки опускаємо в киплячу воду, зверху розміщуємо решітку і встановлюємо на ній вимиті банки. Прогріваємо 10-15 хвилин.
  6. У завершенні процесу вливаємо оцтову есенцію і гарненько розмішуємо. Притримуючи скляні ємності прихватками, наповнюємо їх заготівлею. Загвинчуємо прокип’яченими закрутками. Встановивши на кришки, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
  7. Після чого переносимо в прохолодне приміщення. Використовуємо заготовку за призначенням. Приємного апетиту!

Гороховий суп з сухого гороху на зиму

Гороховий суп з сухого гороху на зиму консервується елементарно. З недорогих інгредієнтів виходить божественна консервація. При бажанні її розігрівають і вживають як гарнір. Варити суп або їсти кашу – вибір за вами. Реалізуйте рецепт, щоб не витрачати час у майбутньому.

Час готування – 3 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Горох – 800 гр.
  • Помідори – 1 кг
  • Перець болгарський – 300 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 450 гр.
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч. ложки
  • Оцет 9% – 40 мл

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Овочі промиваємо, позбавляє від шкірки і лушпиння, приступаємо до нарізки. Цибулю дрібно нарізаємо, помідори нарізаємо кубиками або пробиваємо блендером в пюре, також можна скористатися теркою. Моркву натираємо на тертці. Овочі можна протушкувати до м’якості. Замість помідор можна використовувати готовий томатний сік.

Крок 2. Горох ретельно промиваємо і замочуємо на пару годин. Якщо горох добре розварюється, можна його попередньо не відварювати, а готувати разом з овочевою заправкою. Цілісний горох готується довше і краще його замочити і зварити окремо. Я роблю і так, і так.

Крок 3. Промитий солодкий перець запікаємо в духовці 20 хвилин або пасеруємо на олії, попередньо звільнивши від нутрощів. Виймаємо нутрощі і знімаємо шкірку. Подрібнюємо овочі так, як подобається. Поки запікається перець, прогріваємо промиті баночки в духовці або в мікрохвильовій печі. Для невеликих банок добре підходить стерилізація в мікрохвильовці. Кришки необхідно прокип’ятити.

Крок 4. Всі компоненти разом з промитим (або звареним) горохом об’єднуємо в товстостінній посуді, наливаємо олію, приправляємо спеціями. Розміщуємо на плиті і готуємо півтори години, якщо буде потрібно, доливаємо воду. У завершенні процесу, приблизно за 10 хвилин до закінчення, наливаємо оцет.

Крок 5. Киплячу заготівлю розподіляємо по простерилизованным ємкостей, закорковуємо. Перевертаємо догори дном і закутуємо в шубу з ковдр. Потім переміщуємо закрутки в прохолодне приміщення. Взимку, коли захочеться горохового супу, відкорковуємо консервацію, додаємо попередньо зварений м’ясний бульйон і через короткий час насолоджуємося гарячою стравою. Приємного апетиту!

Гороховий суп з цибулею і морквою в банках

Гороховий суп з цибулею і морквою в банках – найпростіший рецепт, який готується елементарно, але довго. Зате після економить купу часу на готування. Для консервації потрібні доступні бюджетні продукти, які чарівним чином стають апетитним стравою.

Час готування – 19 год 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Горох – 1 склянка
  • Вода – 4 склянки
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет 9% – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо всі необхідні інгредієнти. Отвешиваем склянку гороху, грунтовно промиваємо його, висипаємо в холодну воду і витримуємо ніч.

Крок 2. За ніч горох набубнявіє, ретельно промиваємо його і варимо 2,5 години. Щоб не втрачати час, поки вариться горох, промиваємо скляні ємності невеликого об’єму, а також кришки. Ставимо стерилізуватися.

Крок 3. Поки вариться горох, з цибулі і моркви очищаємо шкірку і лушпиння, і споліскують. Цибулю нарізаємо кубиками, а моркву тремо на тертці.

Крок 4. У розпеченій з рослинним маслом сковороді пасеруємо нарізку, після закидаємо рубаний часник за бажанням (або використовуємо гранульовану спецію) і тушкуємо пару хвилин.

Крок 5. Зварений горох пюрируем з допомогою заглибного приладу.

Крок 6. До пюреподібної маси вивантажуємо обжарку. Солимо і перчимо. Варимо 20 хвилин при нечастому перемішуванні.

Крок 7. Наливаємо оцтову кислоту і розмішуємо.

Крок 8. Розподіляємо горохову заготовку з сухим стерильним банкам, закупорюючи кришками. Помістивши заготовки догори дном, прикриваємо пледом.

Крок 9. Охолодивши, переміщаємо в прохолоду або розміщуємо в шафці з консервацією. Приємного апетиту!

Гороховий суп з болгарським перцем на зиму

Гороховий суп з болгарським перцем на зиму – закрутка, яка стане незамінною помічницею для студентів, холостяків або просто зайнятих людей. Суп з горохової заготівлею виходить ситним і наваристим. Додавши копченостей в першу страву, вийде незвичайний обід.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1,8 л.

Інгредієнти:

  • Горох сухий – 200 гр.
  • Вода – 1 л
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Масло рослинне – 4-5 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 40 мл
  • Перець болгарський – 300 гр.
  • Перець запашний горошком – 8-10 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед готуємо продукти. Зважуємо 200 грамів сухого гороху. Добре споліскують перець і очищаємо цибулини.

Крок 2. Промитий горох перекладаємо в об’ємну посуд, замочуємо на 2-3 години в холодній воді. Через деякий час промиваємо горох.

Крок 3. Очищаємо шкірку з морквини за допомогою економки. Розділивши вздовж перці, вичищаємо нутрощі. З лука видаляємо лушпиння.

Крок 4. Перець нарізаємо кубиками.

Шик 5. Морквину подрібнюємо на тертці.

Крок 6. Нарізаємо цибулю.

Крок 7. Розміщуємо сковорідку на вогні, прогріваємо рослинне масло і закидаємо рубаний лук. При частому помішуванні обсмажуємо до прозорості.

Крок 8. До прозорого луку вивантажуємо терту моркву і продовжуємо готувати ще 5 хвилин, не забуваючи помішувати.

Крок 9. Кладемо болгарський перець і готуємо 5 хвилин, до м’якості овочів. Після чого переставляємо з плити на дощечку.

Крок 10. Промитий горох вивантажуємо в каструлю з товстим дном, заливаємо водою і варимо 40 хвилин.

Крок 11. До горохової заготівлі викладаємо овочеву обжарку і тушкуємо 10 хвилин. У завершенні процесу приправляємо сіллю, цукровим піском і горошинками перцю. Вливаємо оцтову кислоту. Вимиті банки ставимо стерилізуватися, не забуваємо прокип’ятити кришки.

Крок 12. Розподіляємо масу по простерилизованным банкам і закатуємо з допомогою ключа. Ставимо закрутки на кришки і закутуємо.

Крок 13. Охолоджені заготовки переміщаємо в льох.

Крок 14. Використовуємо у міру потреби.

Крок 15. Відкоркувавши, застосовуємо для супу або для гарніру. Приємного апетиту!

Заготівля горохового супу без оцту на зиму

Заготівля горохового супу без оцту на зиму – дивовижний рецепт, який стане вашим фаворитом. Готується просто, а виходить дуже смачно. Для реалізації рецепта потрібен автоклав. Якщо ви готували домашню тушонку, то і з цим рецептом впораєтеся без праці. Суп виходить мега апетитним і наваристим.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8 л.

Інгредієнти:

  • Горох колотий – 1 кг
  • Гомілка куряча – 10 шт.
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – 1 ч. л. на банку.
  • Печериці – 500 гр.
  • Лавровий лист – ½ шт. на банку.
  • Чорний перець горошком – 3 шт. на банку.
  • Приправа до курки – ½ ч. л. на банку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні інгредієнти. Колотий горох ретельно промиваємо. Замість гомілки можна взяти іншу курячу частина. Так само обполіскуємо під краном. Прогріваємо сковорідку з рослинним маслом.

Крок 2. Очищаємо від лушпиння цибулю і рубаємо півкільцями.

Крок 3. У гарячу сковорідку з рослинним маслом вивантажуємо цибульні півкільця. Обсмажуємо до прозорості.

Крок 4. Очищену моркву натираємо на тертці.

Крок 5. Далі кладемо терту моркву.

Крок 6. Припускаємо овочі разом.

Крок 7. Промиті печериці нарізаємо тонкими слайсами.

Крок 8. На окремій сковороді з невеликою кількістю рослинної олії обсмажуємо гриби.

Крок 9. Готуємо банки.

Крок 10. У чисті стерилізовані банки кладемо половинку лаврового листа і кілька горошків перцю.

Крок 11. По банкам розподіляємо смажені шампіньйони і гомілки.

Крок 12. Потім закладаємо обжарку приблизно по одній ложці на банку.

Крок 13. Далі розподіляємо по чотири ложки промитого гороху. Всипаємо по чайній ложці солі і по половині чайної ложки курячої приправи.

Крок 14. Вливаємо очищену воду.

Крок 15. Рівень води повинен бути по плічка.

Крок 16. Загвинчуємо кришками.

Крок 17. У прилад заливаємо 4 л води. Якщо використовуємо звичайний автоклав, то знадобиться літр води.

Крок 18. Розміщуємо всередині підготовлені баночки.

Крок 19. Закриваємо кришку приладу.

Крок 20. Встановлюємо температуру 120°. Варимо 1 годину.

Крок 21. Через деякий час акуратно дістаємо банки.

Крок 22. Залишаємо до повного охолодження.

Крок 23. Після чого переміщуємо заготовки в прохолодне приміщення.

Крок 24. Використовуємо заготовки для варіння горохового супу.

Крок 25. Ось така краса виходить. Приємного апетиту!