Гострі баклажани на зиму

Баклажани з горіхами і часником в банках на зиму

Оригінальний смак і аромат баклажанів в банку додадуть волоські горіхи. Використовуйте для приготування популярний грузинський рецепт. Здивуйте своїх рідних та гостей яскравим частуванням.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 3 кг
  • Часник – 300 гр.
  • Перець чилі – 3 шт.
  • Горіхи волоські – 250 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. Промиті і очищені від плодоніжок баклажани ріжемо на невеликі кола.

2. Відправляємо овочі на розпечену сковороду. Смажимо до появи яскравого рум’янцю.

3. Очищаємо волоські горіхи і перемелюємо в блендері до стану крихти.

4. Зубчики часнику також подрібнюємо з гірким перцем.

5. Обидві суміші з’єднуємо один з одним. Доповнюємо їх сіллю, цукром, оцтом і рослинним маслом. Ретельно вимішуємо.

6. В стерилізовані банки укладаємо шарами баклажани і горіхову масу.

7. Прикриваємо заготовки стерилізованими кришками, ставимо їх у каструлю, на дно якої устеляємо рушником, вливаємо воду на 2/3 висоти банок, доводимо її до кипіння і стерилізуємо банки 20 хвилин. По закінченні стерилізації, виймаємо наші заготовки і закатуємо кришками, перевертаємо догори дном і даємо їм охолонути. Ставимо на зберігання в прохолодне місце.