Баклажани з горіхами і часником в банках на зиму
Оригінальний смак і аромат баклажанів в банку додадуть волоські горіхи. Використовуйте для приготування популярний грузинський рецепт. Здивуйте своїх рідних та гостей яскравим частуванням.
Час готування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Баклажани – 3 кг
- Часник – 300 гр.
- Перець чилі – 3 шт.
- Горіхи волоські – 250 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
1. Промиті і очищені від плодоніжок баклажани ріжемо на невеликі кола.
2. Відправляємо овочі на розпечену сковороду. Смажимо до появи яскравого рум’янцю.
3. Очищаємо волоські горіхи і перемелюємо в блендері до стану крихти.
4. Зубчики часнику також подрібнюємо з гірким перцем.
5. Обидві суміші з’єднуємо один з одним. Доповнюємо їх сіллю, цукром, оцтом і рослинним маслом. Ретельно вимішуємо.
6. В стерилізовані банки укладаємо шарами баклажани і горіхову масу.
7. Прикриваємо заготовки стерилізованими кришками, ставимо їх у каструлю, на дно якої устеляємо рушником, вливаємо воду на 2/3 висоти банок, доводимо її до кипіння і стерилізуємо банки 20 хвилин. По закінченні стерилізації, виймаємо наші заготовки і закатуємо кришками, перевертаємо догори дном і даємо їм охолонути. Ставимо на зберігання в прохолодне місце.