Гратен картопляний – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Ніжний гратен з картоплі з вершками

З вершками картопляний гратен виходить більш ніжним, ніж варіант на молоці або сметані. Крім того, цей приголомшливий вершковий аромат, який розноситься по дому під час запікання гратена, заздалегідь збере всю сім’ю на кухні в очікуванні прекрасного страви.

Час приготування: 50

Час приготування: 20 хв

Порцій – 4

Склад:

  • Картопля – 800 гр.
  • Вершки – 200-300 мл
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • мускатний Горіх – 1 щіпка.
  • Часник – 2 зуб.
  • Пармезан – 100 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль –за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими кружечками.

Крок 2. Картопля складіть у каструлю і залийте вершками, додайте часник, лавровий лист, мускатний горіх, сіль і перець. Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин.

Крок 3. Після цього вийміть лавровий лист і часник. Форму змастіть вершковим маслом. Половину картоплі викладіть у форму, всипте половину тертого пармезану. Потім знову покладіть картопляний шар і посипте його залишилися сиром.

Крок 4. Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах 30 хвилин.

Крок 5. Коли на поверхні гратена утвориться рум’яна сирна скоринка, страва готова. Гратен трохи остудіть, розділіть на порції і подавайте до столу. Страва виглядає апетитно і за смаком дуже ніжне.