Гречка по-купецькому – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Гречка по-купецькому з м’ясним фаршем

Щоб приготувати розсипчасту гречану кашу з м’ясним фаршем, слід дотримуватися технологію, описану в цьому рецепті. Для більшої ситості, фарш краще взяти свинячий або додати в нього трохи жиру: гречка не вийде сухою і дуже смачною.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 2 склянки
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Крупа гречана – 1 склянка
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

1. Крупу промивають і просушують, обсмажуючи на сковорідці, яку попередньо злегка змащують маслом.

2. В інший глибокій сковороді готують засмажку з подрібнених моркви з цибулею. Коли овочі трохи підрум’яняться, в сковороду викладають фарш і продовжують обжарку.

3. Потім туди ж додають томатну пасту, добре перемішують.

4. Поверх засмажки висипають крупу, додають сіль і перець, лист лавра і заливають водою. Важливо дотримуватися співвідношення: на одну порцію крупи припадає дві порції води.

5. Коли рідина повністю вбереться, в кашу кладуть дрібно нарізані часникові часточки, перемішують і через хвилину подають.