Гречка по-купецькому з м’ясним фаршем
Щоб приготувати розсипчасту гречану кашу з м’ясним фаршем, слід дотримуватися технологію, описану в цьому рецепті. Для більшої ситості, фарш краще взяти свинячий або додати в нього трохи жиру: гречка не вийде сухою і дуже смачною.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 2 склянки
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Крупа гречана – 1 склянка
- Масло рослинне – для смаження.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
1. Крупу промивають і просушують, обсмажуючи на сковорідці, яку попередньо злегка змащують маслом.
2. В інший глибокій сковороді готують засмажку з подрібнених моркви з цибулею. Коли овочі трохи підрум’яняться, в сковороду викладають фарш і продовжують обжарку.
3. Потім туди ж додають томатну пасту, добре перемішують.
4. Поверх засмажки висипають крупу, додають сіль і перець, лист лавра і заливають водою. Важливо дотримуватися співвідношення: на одну порцію крупи припадає дві порції води.
5. Коли рідина повністю вбереться, в кашу кладуть дрібно нарізані часникові часточки, перемішують і через хвилину подають.