Як приготувати гречану кашу з сушеними грибами?
чи Знаєте ви, що у сушених грибів, аромат і смак розкривається краще в процесі термічної обробки, ніж у свіжих? Саме тому, рекомендується використовувати ці інгредієнти під час приготування ситного гарнір з гречаної крупи.
Час готування – 4 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Крупа гречана – 1,5 склянки
 - Гриби сушені – 50 гр.
 - Морква – 1 шт.
 - Цибуля – 1 шт.
 - Часник – 2 зуб.
 - Масло рослинне – 4 ст. л.
 - Сіль – за смаком.
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 
Процес приготування:
1. Вибрані вами сушені гриби ретельно промиваємо кілька разів під струменем води і заливаємо трьома склянками окропу, залишаємо мінімум на 4 години, а краще на ніч.
2. Вранці зливаємо воду з-під грибів в каструлю.
3. Злегка охолоджені гриби дрібно нарізаємо.
4. Відвар доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
5. Цибулю і часник подрібнюємо, моркву натираємо на дрібній тертці.
6. У сковорідці розжарюємо олію і протягом однієї хвилини обсмажуємо цибулю разом з часником.
7. Після, засипаємо натерту моркву і пасеруємо ще 3 хвилини, періодично помішуючи, не дозволяючи луку підгоріти.
8. Через кілька хвилин додаємо промиту гречану крупу, розмішуємо і прогріваємо 2-4 хвилини.
9. Наступним етапом в сковороду додаємо подрібнені гриби і знову все перемішуємо.
10. Заливаємо все компоненти гарячим грибним бульйоном, доводимо до закипання і відразу ж зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно півгодини.
11. Грибна ароматна гречка готова і чудово поєднується зі свіжими сезонними овочами. Приємного апетиту!












