Гречка з м’ясом – це дуже просте і смачне блюдо, на приготування якого йде зовсім небагато часу. У поєднанні з овочами воно виходить надзвичайно ароматним і насиченим. Пропонуємо вам 10 покрокових рецептів цієї страви.
Гречка з м’ясом на сковороді
На сковороді обсмажується свинина з цибулею і морквою. Далі туди засипається гречана крупа і все заливається водою. Рідина доводиться до кипіння, і страва гаситься 40 хвилин на маленькому вогні.
Інгредієнти на
2 порц.
- Свинина-350 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Гречка 1 склянка
- Вода-2.5 склянки
- Лавровий лист 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне 3 ст. л.
Процес приготування:
- Як смачно приготувати гречку з м’ясом? Свинину добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, зрізаємо прожилки і нарізаємо шматочками середнього розміру.
- На сковороді розігріваємо рослинне масло. Відправляємо туди нарізану свинину і обсмажуємо її на максимальному вогні до золотистої скоринки. Далі зменшуємо вогонь і тушкуємо м’ясо, таким чином, протягом 15 хвилин.
- В цей час очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.
- Морква також очищаємо і натираємо на крупній тертці.
- Відправляємо нарізані овочі в сковороду з м’ясом і обсмажуємо до м’якості.
- Тепер засипаємо до овочів з м’ясом гречану крупу і все перемішуємо.
- Заливаємо окропом, додаємо сіль, чорний перець за смаком і лавровий лист.
- Доводимо рідину до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до мінімального і тушкуємо гречку з м’ясом протягом 40 хвилин, поки не випарується вся рідина.
- Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу разом зі свіжими овочами. Приємного апетиту!
