Гречана каша з м’ясом в казані
В казані обсмажується цибуля з морквою і яловичиною. Все заливається водою і гаситься, поки рідина не википить. Далі туди засипається промита гречка і всі знову заливається водою. Все вариться до випаровування рідини, що перемішується і подається до столу.
Час готування: 1 ч. 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Яловичина – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Крупа гречана – 800 гр.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку ретельно промиваємо під проточною водою яловичину, обсушуємо її на паперовому рушнику і нарізаємо шматочками середнього розміру.
2. Очищаємо цибулю з морквою і нарізаємо їх дрібним кубиком.
3. У казані розігріваємо рослинне масло і відправляємо туди нарізані овочі. Обсмажуємо до золотистого кольору.
4. Далі відправляємо в казан нарізану яловичину, все перемішуємо і смажимо близько 10-15 хвилин, поки м’ясо не покриється рум’яною скоринкою. Тепер вливаємо воду так, щоб вона повністю покривала яловичину. Закриваємо казан кришкою і тушкуємо, поки вся рідина не википить. За цей час м’ясо повинно стати м’яким.
5. Гречку ретельно промиваємо під проточною водою кілька разів. При достатній кількості часу, можна також перебрати її.
6. Відправляємо гречану крупу до яловичини з овочами і знову заливаємо все водою. Вона повинна бути приблизно на 2 см вище гречки. Закриваємо казан кришкою і варимо все на помірному вогні.
7. Після того, як вся рідина випарується, додаємо трохи солі за смаком і добре все перемішуємо.
8. Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу зі свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!