Ікра з опеньків з морквою і цибулею в банках на зиму
Цікавий смак домашньої ікри виходить з опеньків, цибулі та моркви. Така закуска –відмінна ідея для зимових заготовок. Продукт можна використовувати для приготування різних закусок.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 1 л
Інгредієнти:
- Гриби опеньки – 2,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 5 зубчиків.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Есенція оцтова – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст.
Процес приготування:
1. Опеньки очищаємо від гілок і бруду, після чого старанно промиваємо.
2. Відварюємо гриби в злегка підсоленій воді 30 хвилин.
3. Моркву, часник і ріпчасту цибулю прокручуємо через м’ясорубку.
4. Перекладаємо овочі в каструлю, в яку попередньо вливаємо половину склянки рослинного масла. Тушкуємо на слабкому вогні 15 хвилин.
5. Відварені гриби остуджуємо і також пропускаємо через м’ясорубку.
6. Перекладаємо гриби до овочів, доповнюємо перцем, сіллю і залишилися рослинним маслом. Розмішуємо і тушкуємо півтори години на слабкому вогні. За 10 хвилин до готовності вливаємо оцтову есенцію.
7. Грибну ікру розподіляємо по заздалегідь стерилізованим банкам. Закриваємо кришками і остуджуємо.
8. Готово! Зберігати частування слід в холодному місці.