Грибна ікра через мясорубку з морквою і цибулею на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Ікра з опеньків з морквою і цибулею в банках на зиму

Цікавий смак домашньої ікри виходить з опеньків, цибулі та моркви. Така закуска –відмінна ідея для зимових заготовок. Продукт можна використовувати для приготування різних закусок.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 1 л

Інгредієнти:

  • Гриби опеньки – 2,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Есенція оцтова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.

Процес приготування:

1. Опеньки очищаємо від гілок і бруду, після чого старанно промиваємо.

2. Відварюємо гриби в злегка підсоленій воді 30 хвилин.

3. Моркву, часник і ріпчасту цибулю прокручуємо через м’ясорубку.

4. Перекладаємо овочі в каструлю, в яку попередньо вливаємо половину склянки рослинного масла. Тушкуємо на слабкому вогні 15 хвилин.

5. Відварені гриби остуджуємо і також пропускаємо через м’ясорубку.

6. Перекладаємо гриби до овочів, доповнюємо перцем, сіллю і залишилися рослинним маслом. Розмішуємо і тушкуємо півтори години на слабкому вогні. За 10 хвилин до готовності вливаємо оцтову есенцію.

7. Грибну ікру розподіляємо по заздалегідь стерилізованим банкам. Закриваємо кришками і остуджуємо.

8. Готово! Зберігати частування слід в холодному місці.