Грибна ікра з рижиков на зиму – 4 рецепти з покроковими фото

Грибна ікра з рижиков з часником

Грибна ікра з рижиков з часником порадує вас цікавим смаком і апетитним ароматом. Таке частування можна їсти з хлібом або подавати разом з гарячою стравою. Приготувати оригінальну ікру з грибів нескладно. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,7 л.

Інгредієнти:

  • Гриби рижики – 1 кг
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет 6% – 20 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для заготівлі грибної ікри з рижиков з часником. Відміряємо потрібну кількість грибів.

Крок 2. Перебираємо і добре промиваємо рижики.

Крок 3. Заливаємо водою, солимо і варимо, поки гриби не осядуть. У процесі варіння обов’язково знімаємо піну.

Крок 4. Відкидаємо продукт на друшляк і прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 5. Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до готовності. Потім подрібнюємо блендером.

Крок 6. З’єднайте гриби з цибулею, тушкуємо 20 хвилин. Доповнюємо частування подрібненою петрушкою, часником, сумішшю перців. Перемішуємо, тушкуємо 10 хвилин і вливаємо сюди оцет. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, закриваємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Грибна ікра з рижиков з часником готова. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!