Грибна ікра з рижиков з часником
Грибна ікра з рижиков з часником порадує вас цікавим смаком і апетитним ароматом. Таке частування можна їсти з хлібом або подавати разом з гарячою стравою. Приготувати оригінальну ікру з грибів нескладно. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 0,7 л.
Інгредієнти:
- Гриби рижики – 1 кг
- Часник – 5 зубчиків.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Петрушка – 3 гілки.
- Масло рослинне – 50 мл
- Оцет 6% – 20 мл
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти для заготівлі грибної ікри з рижиков з часником. Відміряємо потрібну кількість грибів.
Крок 2. Перебираємо і добре промиваємо рижики.
Крок 3. Заливаємо водою, солимо і варимо, поки гриби не осядуть. У процесі варіння обов’язково знімаємо піну.
Крок 4. Відкидаємо продукт на друшляк і прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 5. Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до готовності. Потім подрібнюємо блендером.
Крок 6. З’єднайте гриби з цибулею, тушкуємо 20 хвилин. Доповнюємо частування подрібненою петрушкою, часником, сумішшю перців. Перемішуємо, тушкуємо 10 хвилин і вливаємо сюди оцет. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, закриваємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Грибна ікра з рижиков з часником готова. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!