Дуже смачний соус гуакамоле з авокадо з лимоном
Гуакамоле – холодна закуска з м’якоті авокадо. Крім основного інгредієнта в нього, додають сік лимона або лайма, сіль і спеції, рідше використовують ріпчасту цибулю, помідори, перець і різну зелень.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Авокадо – 1 шт.
- Помідор – 70 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Кінза – 2 гілки.
- Перець мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Авокадо промийте, розріжте навпіл, видаліть кісточку і зніміть шкірку.
2. М’якоть авокадо збризніть лимонним соком.
3. Розімніть м’якоть авокадо виделкою.
4. Помідори наріжте дуже дрібними кубиками. Цибулю і часник очистити, часник пропустіть через прес, цибулю дуже дрібно наріжте. Кінзу також порубаєте ножем.
5. Додайте сіль і мелений перець, перемішайте і гуакамоле готово.
Приємного апетиту!