Гуакамоле – 7 класичних рецептів з авокадо з покроковими фото

Дуже смачний соус гуакамоле з авокадо з лимоном

Гуакамоле – холодна закуска з м’якоті авокадо. Крім основного інгредієнта в нього, додають сік лимона або лайма, сіль і спеції, рідше використовують ріпчасту цибулю, помідори, перець і різну зелень.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Авокадо – 1 шт.
  • Помідор – 70 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Кінза – 2 гілки.
  • Перець мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Авокадо промийте, розріжте навпіл, видаліть кісточку і зніміть шкірку.

2. М’якоть авокадо збризніть лимонним соком.

3. Розімніть м’якоть авокадо виделкою.

4. Помідори наріжте дуже дрібними кубиками. Цибулю і часник очистити, часник пропустіть через прес, цибулю дуже дрібно наріжте. Кінзу також порубаєте ножем.

5. Додайте сіль і мелений перець, перемішайте і гуакамоле готово.

Приємного апетиту!