Як приготувати гуляш з курки зі сметаною?
Маючи під рукою такі прості і доступні інгредієнти, як куряче філе, овочі і сметану, можна з легкістю приготувати соковите і ніжне страву – гуляш курячий з підливою, яке поєднується з будь-якими гарнірами.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Філе куряче – 350 гр.
- Морква – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Сметана – 150 мл
- Вода – 100 мл
- Борошно – 2 ст. л.
- Сіль – 10 гр.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Філе ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо, ріжемо довгими смужками середньої товщини.
2. У сковороді розігріваємо рослинне масло (2 столових ложки) і обсмажуємо курку, приправлену сіллю і чорним меленим перцем, приблизно 3 хвилини.
3. В цей час готуємо овочі: цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертці.
4. Перекладаємо овочі до м’яса, додаємо ложку олії, перемішуємо.
5. Тушкуємо вміст сковороди на помірному вогні 5 хвилин і після заливаємо очищеною водою.
6. Після закінчення часу присипаємо компоненти борошном, додаємо сметану і гарненько розмішуємо. На мінімальному полум’я доводимо гуляш до загустіння, а це, як правило, займає не більше 3-4 хвилин.
7. Розкладаємо готову страву по порційних тарілках і за бажанням прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
8. Приємного апетиту!












