Гуляш з курки – 8 рецептів з підливою на сковороді з покроковими фото

Як приготувати гуляш з курки зі сметаною?

Маючи під рукою такі прості і доступні інгредієнти, як куряче філе, овочі і сметану, можна з легкістю приготувати соковите і ніжне страву – гуляш курячий з підливою, яке поєднується з будь-якими гарнірами.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Філе куряче – 350 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сметана – 150 мл
  • Вода – 100 мл
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – 10 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Філе ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо, ріжемо довгими смужками середньої товщини.

2. У сковороді розігріваємо рослинне масло (2 столових ложки) і обсмажуємо курку, приправлену сіллю і чорним меленим перцем, приблизно 3 хвилини.

3. В цей час готуємо овочі: цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертці.

4. Перекладаємо овочі до м’яса, додаємо ложку олії, перемішуємо.

5. Тушкуємо вміст сковороди на помірному вогні 5 хвилин і після заливаємо очищеною водою.

6. Після закінчення часу присипаємо компоненти борошном, додаємо сметану і гарненько розмішуємо. На мінімальному полум’я доводимо гуляш до загустіння, а це, як правило, займає не більше 3-4 хвилин.

7. Розкладаємо готову страву по порційних тарілках і за бажанням прикрашаємо гілочками свіжої зелені.

8. Приємного апетиту!