Покроковий рецепт приготування гуляшу з курячої печінки
Печінка – це дуже корисний продукт, який містить в собі величезну кількість заліза, яке безпосередньо впливає на вміст гемоглобіну в людському організмі. Відповідно, курячу печінку потрібно регулярно вживати, а вона особливо смачна, якщо загасити її в сметані з томатною пастою.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Печінка куряча – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Борошно – 2-3 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сметана – 3-4 ст. л.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Сіль – за смаком.
- копчена Паприка – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Печінка обполіскуємо водою, обсушуємо паперовим рушником і розрізаємо кожен шматок на 2-3 частини. Посипаємо сіллю, перцем і копченої паприкою по своєму смаку – перемішуємо.
2. Засипаємо борошно і знову заважаємо.
3. Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо печінку на помірному вогні 7-8 хвилин.
4. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і засипаємо до печінки, смажимо разом ще 5 хвилин.
5. Слідом відправляємо пасту з томатів і сметану будь-якої жирності.
6. Вміст сковороди заливаємо склянкою води, розмішуємо і тушкуємо під щільно закритою кришкою близько 5 хвилин.
7. Розкладаємо по порційних тарілках і насолоджуємося. Приємного апетиту!