Гуляш з курки – 8 рецептів з підливою на сковороді з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування гуляшу з курячої печінки

Печінка – це дуже корисний продукт, який містить в собі величезну кількість заліза, яке безпосередньо впливає на вміст гемоглобіну в людському організмі. Відповідно, курячу печінку потрібно регулярно вживати, а вона особливо смачна, якщо загасити її в сметані з томатною пастою.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Печінка куряча – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Борошно – 2-3 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сметана – 3-4 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • копчена Паприка – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Печінка обполіскуємо водою, обсушуємо паперовим рушником і розрізаємо кожен шматок на 2-3 частини. Посипаємо сіллю, перцем і копченої паприкою по своєму смаку – перемішуємо.

2. Засипаємо борошно і знову заважаємо.

3. Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо печінку на помірному вогні 7-8 хвилин.

4. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і засипаємо до печінки, смажимо разом ще 5 хвилин.

5. Слідом відправляємо пасту з томатів і сметану будь-якої жирності.

6. Вміст сковороди заливаємо склянкою води, розмішуємо і тушкуємо під щільно закритою кришкою близько 5 хвилин.

7. Розкладаємо по порційних тарілках і насолоджуємося. Приємного апетиту!