Соковитий і дуже смачний гуляш з курячих шлунків
Простий і швидкий спосіб приготувати смачні і ароматні шлуночки в підливці – згасити в сковорідці разом з ріпчастою цибулею, морквою, часником і різними прянощами.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Шлунки курячі – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Лист лавра – 2 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- Трави прованські – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – ½ пучка.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Готуємо продукти за списком: основу страви — шлуночки промиваємо під струменем води і вичищаємо всі краплі жиру, цибулю і моркву очищаємо від шкірки.
2. Шлуночки ріжемо тонкими смужками, цибулю — півкільцями, а моркву подрібнюємо за допомогою терки (для моркви по-корейськи).
3. У сковороду наливаємо трохи олії і пасеруємо овочі.
4. Коли цибуля та морква стануть м’якими – додаємо шлунки. Воду змішуємо з пастою з томатів (можна замінити кетчупом або подрібненими томатами), сіллю і спеціями – заливаємо вміст сковороди. Закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько 40-60 хвилин.
5. За 3-5 хвилин до готовності додаємо пропущений через часникодавку часник, борошно (для більш густої консистенції) і дрібно нашатковану зелень, перемішуємо.
6. Гуляш із шлунків з ароматною підливою готовий і ідеально підходить до будь гарнірів. Приємного апетиту!