Рецепт угорського гуляшу з свинини
Вам надається рецепт цього угорського страви – свинячого гуляшу. Він повинен бути гострим, червоним, ароматним і містити багато спецій. Особливий смак йому додадуть вершкове масло і попередня обсмажування овочів.
Склад:
- Свинина 0.5 кг
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Цибуля-ріпка, солодкий перець і моркву – по 1 шт.
- Борошно томатна паста – 1 ст. л.
- Сіль і спеції за смаком.
Процес приготування:
1. Овочі для гуляшу чистимо від лушпиння, плодоніжок і насіння і потім промиваємо.
2. Шаткуємо цибулю довільними шматочками.
3. Моркву натираємо на крупній тертці.
4. Солодкий перець ріжемо на невеликі кубики.
5. Добре розігріваємо сковорідку з рослинним маслом.
6. Обсмажуємо в ній на великому вогні моркву і цибулю протягом 7 хвилин.
7. Потім додаємо шматочки солодкого перцю і тушкуємо овочі ще 10 хвилин. Обсмажені овочі перекладаємо в ємність для гасіння гуляшу.
8. Шматок свинячого м’яса промиваємо холодною водою, витираємо рушником і ріжемо м’ясо порційними шматочками.
9. У сковороду, де смажилися овочі, додаємо рослинне масло й обсмажуємо до напівготовності нарізане м’ясо. Шматочки м’яса регулярно перемішуємо.
10. Обсмажене м’ясо перекладаємо до овочів, розмішуємо і заливаємо чистою водою, щоб м’ясо було повністю нею покрита.
11. Тушкуємо гуляш під прикритою кришкою протягом однієї години.
12. Після закінчення цього часу наливаємо у гуляш розведену у воді борошно, додаємо томат-пасту і потрібну кількість вершкового масла. М’ясо солимо і посипаємо спеціями за смаком. Для угорського гуляшу добре підходять суха паприка, кмин та зіра.
13. Гуляш добре перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин.
14. Подаємо до столу обов’язково зі свіжою зеленню.
Приємного апетиту!