Це дуже смачне, соковите і ніжне блюдо. На його приготування йде достатню кількість часу, але це того варто, так як м’ясо гусака має прекрасний смак і є дуже корисним. Тому пропонуємо вам 4 покрокових рецептів приготування цієї страви.
Соковитий гусак цілком з картоплею в духовці
Промита тушка гусака натирається сіллю, чорним меленим перцем і майораном. Далі всі разом, з нарізаною картоплею, перекладається у скляну форму і запікається протягом трьох годин. Виходить дуже смачне і соковите блюдо.
Інгредієнти на
12 порц.
- Гусак 1 шт.
- Картопля 12 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Часник 5 зуб.
- Майоран 2 щіпки
Процес приготування:
- Як смачно запекти гусака з картоплею в духовці? Для початку ретельно промиваємо тушку під проточною водою, після чого перекладаємо його в велику ємність або раковину, заливаємо холодною водою і замочуємо протягом трьох годин. Потім дістаємо птицю, обсушуємо паперовим рушником і натираємо сіллю.
- Картопля очищаємо, ретельно промиваємо і розрізаємо на чотири частини.
- Нарізану картоплю злегка підсолюємо і закладаємо в тушку гусака разом з очищеними зубчиками часнику. Птицю присипаємо свіжомеленим чорним перцем і майораном.
- Перекладаємо гусака в скляну форму для запікання і відправляємо в попередньо розігріту до 220оС духовку на 1 годину. Далі зменшуємо температуру до 200оС і випікаємо ще дві години.
- Перекладаємо соковитого гусака з картоплею на тарілку і подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!
