Як запекти гусака з картоплею і яблуками в домашніх умовах?
Гусяча тушка обтирається спеціями, а всередину закладаються яблука. Далі все перекладається в рукав для запікання і відправляється на деко. Гусак запікається годину, після чого дістається з рукава, до нього додається картопля і все запікається ще одну годину.
Час готування: 2 год 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Тушка гусяча – 1 шт.
- Яблука середнього розміру – 3-4 шт.
- Картопля – 6-8 шт.
- прованські Трави сушені – 1 ст. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Розмарин – 2 ст. л.
- Базилік – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 2 ст. л.
- Майоран – 2 ст. л.
- мускатний Горіх – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо з обробки тушки гусака. За допомогою пінцета видаляємо колодки з пір’їнками. Потім добре промиваємо птицю під проточною водою зовні і всередині. Далі обсушуємо її паперовими рушниками і зрізаємо шию з гузкой.
Крок 2. Обрізаємо крайні частини крил, так як вони пригорять, і готове блюдо буде виглядати не так естетично.
Крок 3. Тепер натираємо гусака сіллю. Далі подрібнюємо в ступці сушений майоран, чорний мелений перець, базилік, розмарин і мускатний горіх. Натираємо сумішшю спецій, тушку птиці.
Крок 4. Яблука ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо їх паперовими рушниками, видаляємо плодоніжки і закладаємо в гусяче черевце.
Крок 5. Далі перекладаємо гусака в травах в рукав для запікання, туго зав’язуємо його з двох сторін кулінарним шпагатом і кладемо на деко або керамічну форму. Духовку попередньо розігріваємо до 180оС і запікаємо птицю протягом однієї години.
Крок 6. В цей час очищаємо і добре промиваємо під проточною водою картоплю. Далі додаємо до нього лаврове листя, що залишилася суміш з трав, сіль і добре перемішуємо все руками.
Крок 7. Через годину дістаємо гусака з духовки, розрізаємо рукав і прибираємо його. Поливаємо птицю утворився від неї жиром, а залишки прибираємо, щоб картопля не плавав у ньому.
Крок 8. Навколо гусака розкладаємо картоплю в спеціях, накриваємо форму листом фольги і запікаємо ще одну годину.
Крок 9. Подаємо м’який картопля з ніжним м’ясом гусака до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!