Як спекти хачапурі з сиром і сиром в духовці?
Чудова випічка з грузинської кухні. Хачапурі з сиром і сиром – ситна і смачна закуска, яку можна приготувати самостійно в духовці. Такі пироги можна подавати як самостійну закуску або разом з м’ясним бульйоном.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Йогурт натуральний – 190 мл
- Сир сулугуні – 200 гр.
- Сир фета – 150 гр.
- Сир – 100 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. Просійте в миску борошно, додайте сіль і соду, перемішайте.
2. У миску додайте йогурт і замісіть однорідне тісто.
3. Тісто скачайте в джгут.
4. Розріжте його на 8 рівних частин.
5. Сир натріть на тертці і змішайте із сиром.
6. В начинку додайте сіль і мелений перець, перемішайте і скачайте 8 кульок.
7. Тісто розкачайте в тонкі коржі. На один коржик покладіть начинку, накрийте її іншою коржем, скріпіть краю.
8. Потім розкачайте заготівлю качалкою, щоб вона стала плоскою.
9. Випікайте хачапурі духовці при 200 градусах 15-20 хвилин. Як тільки пироги добре зарум’яняться, діставайте їх і поки вони гарячі, змастіть вершковим маслом.
Приємного апетиту!