Хачапурі з сиром в духовці – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як спекти хачапурі з сиром і сиром в духовці?

Чудова випічка з грузинської кухні. Хачапурі з сиром і сиром – ситна і смачна закуска, яку можна приготувати самостійно в духовці. Такі пироги можна подавати як самостійну закуску або разом з м’ясним бульйоном.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Йогурт натуральний – 190 мл
  • Сир сулугуні – 200 гр.
  • Сир фета – 150 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Просійте в миску борошно, додайте сіль і соду, перемішайте.

2. У миску додайте йогурт і замісіть однорідне тісто.

3. Тісто скачайте в джгут.

4. Розріжте його на 8 рівних частин.

5. Сир натріть на тертці і змішайте із сиром.

6. В начинку додайте сіль і мелений перець, перемішайте і скачайте 8 кульок.

7. Тісто розкачайте в тонкі коржі. На один коржик покладіть начинку, накрийте її іншою коржем, скріпіть краю.

8. Потім розкачайте заготівлю качалкою, щоб вона стала плоскою.

9. Випікайте хачапурі духовці при 200 градусах 15-20 хвилин. Як тільки пироги добре зарум’яняться, діставайте їх і поки вони гарячі, змастіть вершковим маслом.

Приємного апетиту!