Хашлама з баранини – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Хашлама з баранини з картоплею і овочами

Хашлама з баранини з картоплею і овочами виходить мега смачною, а найголовніше доступною. Складнощі можуть виникнути з пошуком смачного якісного м’яса. Але в сучасних реаліях, думаю, знайти баранину не складе праці. Ситне і яскраве страва сподобається всім, а головне, не потрібно постійно стежити за стравою – склали і забули!

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Баранина – 400 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Болгарський перець – 50 гр.
  • Картопля – 250 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для смачного частування. Візьміть баранину і разрубите на шматки. М’ясо гарненько обмийте у холодній воді і обсушити паперовими рушниками.

Крок 2. Болгарський перчик сполосніть і просушіть. Розріжте навпіл і видаліть плодоніжку з нутрощами, наріжте соломкою. Цибулинку звільніть від лушпиння і наріжте півкільцями.

Крок 3. М’ясисті помідори промийте, просушіть і наріжте досить товстими напівкружечками. Картоплю вимийте і з допомогою овочечистки видаліть шкірку, наріжте кружечками.

Крок 4. Візьміть посудину з товстими стінками і важким дном, в ідеалі – казан. Вилийте масло. Вистеліть половиною цибулі дно ємності.

Крок 5. Далі викладіть болгарський перець і картоплю. Підсоліть і поперчіть.

Крок 6. Розподіліть баранину, томати і залишився лук. Знову підсоліть і поперчіть.

Крок 7. Казан поставте на вогонь, встановивши середній нагрів. Накрийте кришкою. Почекайте, коли вміст закипить, і мінімізуйте нагрівання. Томіть не менше 2-х годин.

Крок 8. Через 2 години яскраве блюдо розділіть на порції. Прикрасьте зеленню і пригощайте домашніх. Приємного апетиту!