Покроковий рецепт холодного борщу з вареного буряка і ковбаси
Для приготування нам знадобиться буряк, ковбаса, яйце, картопля, огірки, вода, оцет, зелень, сіль і сметана для подачі. Готовий холодник виходить дуже смачним і освіжаючим.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 35 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Буряк – 2 шт.
- Ковбаса варена – 300 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Огірки свіжі – 2 шт.
- Вода питна – 2 л
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Кріп свіжий – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Сметана – за смаком.
Процес приготування:
1. Буряк ретельно промиваємо під холодною водою, чистимо і тремо на крупній тертці. Перекладаємо її в глибоку каструлю і наливаємо воду. Ставимо на вогонь і даємо закипіти. Додаємо столову ложку оцту, щоб вона залишилася такого ж червоного кольору. Знову даємо закипіти, зменшуємо вогонь і варимо до повної готовності приблизно 15 хвилин. Знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути.
2. Варимо картоплю в мундирі до повної готовності. Коли він повністю охолоне, знімаємо шкірку і ріжемо його на невеликі шматочки.
3. Також варимо круто яйця, занурюємо їх у холодну воду і дрібно нарізаємо за допомогою ножа або яйцерізки.
4. Варену ковбасу нарізаємо на кубики середньої величини.
5. Свіжі огірки миємо й ріжемо кубиком. Якщо у них занадто товста шкірка, то зрізаємо її теж.
6. Свіжий кріп і зелений лук промиваємо під прохолодною водою, даємо висохнути на паперовому рушнику і дрібно рубаємо.
7. В окрему ємність відправляємо всі нарізані інгредієнти і ретельно все перемішуємо. Додаємо сіль за смаком.
8. Для подачі беремо тарілку для супу, кладемо туди суміш з інгредієнтів, заливаємо все буряковим відваром разом з буряком і перемішуємо. Додаємо сметану або майонез і подаємо до столу. Приємного апетиту!