Холодний борщ з буряків з ковбасою – 5 рецептів класичного холодника з фото покроково

Покроковий рецепт холодного борщу з вареного буряка і ковбаси

Для приготування нам знадобиться буряк, ковбаса, яйце, картопля, огірки, вода, оцет, зелень, сіль і сметана для подачі. Готовий холодник виходить дуже смачним і освіжаючим.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 35 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Буряк – 2 шт.
  • Ковбаса варена – 300 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Огірки свіжі – 2 шт.
  • Вода питна – 2 л
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Кріп свіжий – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – за смаком.

Процес приготування:

1. Буряк ретельно промиваємо під холодною водою, чистимо і тремо на крупній тертці. Перекладаємо її в глибоку каструлю і наливаємо воду. Ставимо на вогонь і даємо закипіти. Додаємо столову ложку оцту, щоб вона залишилася такого ж червоного кольору. Знову даємо закипіти, зменшуємо вогонь і варимо до повної готовності приблизно 15 хвилин. Знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути.

2. Варимо картоплю в мундирі до повної готовності. Коли він повністю охолоне, знімаємо шкірку і ріжемо його на невеликі шматочки.

3. Також варимо круто яйця, занурюємо їх у холодну воду і дрібно нарізаємо за допомогою ножа або яйцерізки.

4. Варену ковбасу нарізаємо на кубики середньої величини.

5. Свіжі огірки миємо й ріжемо кубиком. Якщо у них занадто товста шкірка, то зрізаємо її теж.

6. Свіжий кріп і зелений лук промиваємо під прохолодною водою, даємо висохнути на паперовому рушнику і дрібно рубаємо.

7. В окрему ємність відправляємо всі нарізані інгредієнти і ретельно все перемішуємо. Додаємо сіль за смаком.

8. Для подачі беремо тарілку для супу, кладемо туди суміш з інгредієнтів, заливаємо все буряковим відваром разом з буряком і перемішуємо. Додаємо сметану або майонез і подаємо до столу. Приємного апетиту!