Холодний борщ з маринованої буряків – 5 рецептів класичного і борщів зелених з фото покроково

В якості поживного і освіжаючого страви на обід можна приготувати холодний борщ. Є безліч ідей для його виконання. Рекомендуємо спробувати простий домашній варіант з маринованої буряків. Оцініть 5 яскравих рецептів з покроковим описом процесу.

Холодний борщ з маринованої буряків з банки

Швидкий у приготуванні холодний борщ можна приготувати з консервованої буряків. Яскраве і поживне блюдо ідеально підійде для обіду в колі сім’ї. Доповнити блюдо можна сметаною і чорним хлібом.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Буряк ½ кг маринованої
  • Варена ковбаса 300 гр.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Огірок 2 шт.
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вода-6 ст.

Процес приготування:

  1. Як приготувати холодний борщ (борщ) з маринованої буряків? Промиваємо пучок зеленого цибулі і дрібно нарізаємо його.
  2. Шматок вареної ковбаси розбираємо тонкими рівними за розміром брусочками.
  3. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо їх, очищаємо і ріжемо дрібними кубиками.
  4. Подрібнюємо і промиті свіжі огірки.
  5. Відкриваємо банку з маринованою буряком. Якщо вона заготовлена цільними шматками, то її слід натерти на тертці.
  6. Всі інгредієнти дрібно порізані занурюємо в каструлю разом з буряком.
  7. Заливаємо продукти постигла кип’яченою водою. Також можна використовувати бутильовану. Солимо і перчимо страву.
  8. Перед подачею холодний борщ, бажано, слід настояти в холодильнику 1 годину. Готово, можна пригощати близьких!

Холодний борщ на кефірі з маринованою буряком

В жарку погоду немає нічого краще, поживних і холодних страв. Візьміть на замітку простий рецепт домашнього холодного борщу на кефірі з використанням маринованої буряків. Підходить для обіднього меню.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Буряк маринований – 1 шт.
  • Кефір – 2 склянки
  • Сироватка – 200 мл
  • Картопля – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо свіжі огірки і пропускаємо їх через дрібну або середню терку. Викладаємо інгредієнт в каструлю.

2. Також натираємо відварені яйця і маринований буряк. Відправляємо їх до огіркової маси.

3. Картоплю попередньо відварюємо, повністю остуджуємо і натираємо на тертці. Дрібно нарізаємо пучок промитої свіжої зелені. Викладаємо в каструлю.

4. Далі вливаємо кефір. Додаємо лимонний сік, сіль і чорний мелений перець.

5. Розмішуємо блюдо і доповнюємо його сироваткою. При її відсутності можна використовувати холодну воду.

6. Перед подачею охолоджуємо борщ в холодильнику. Також його можна прикрасити великими шматочками відварених яєць. Приємного апетиту!

Як зварити борщ з маринованої буряків з ковбасою?

Оцініть ідею домашнього холодного страви, які не тільки освіжить, але і наситить. Популярний суп можна приготувати з маринованої буряків та ковбаси. Простий рецепт не потребує особливих кулінарних навичок.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Ковбаса варена – 250 гр.
  • Буряк маринована – 500 гр.
  • Редиска – 2 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Кефір – 4 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Варену ковбасу нарізаємо тонкими брусками. Викладаємо підготовлений продукт у велику каструлю.

2. Дрібно нарізаємо промиті свіжі огірки. Викладаємо їх до ковбасі.

3. Далі подрібнюємо редиску і пучок свіжої зелені. Також відправляємо продукти в каструлю.

4. Маринований буряк натираємо на середню або велику тертку. Занурюємо в загальну масу. Солимо і перчимо страву, доповнюємо гірчицею і кефіром. Ретельно перемішуємо.

5. Яскравий холодний борщ з ковбасою готовий. Розливайте його по тарілках і подавайте до столу з хлібом.

Покроковий рецепт приготування холодного борщу на воді

Холодні супи популярні в багатьох країнах світу. Цікавий варіант такої страви – це борщ на воді з маринованої буряків. Яскрава кулінарна ідея підходить для сімейного обіду.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Буряк маринована – 300 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • Ковбаса варена – 200 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 4 склянки

Процес приготування:

1. Відварюємо картоплю в шкірці, після охолодити його, очищаємо і ріжемо дрібними кубиками.

2. Охолоджений продукт очищаємо від шкаралупи і також подрібнюємо. Для зручності можна натерти на тертці.

3. Свіжі огірки дрібно нарізаємо.

4. Варену ковбасу ріжемо тонкими шматочками.

5. Виймаємо з банки маринований буряк. Якщо продукт заготовлений великими шматками, то їх слід натерти.

6. За смаком вибираємо свіжу зелень і подрібнюємо її.

7. Всі підготовлені інгредієнти складаємо в загальну глибоку посуд.

8. Солимо продукти і акуратно розмішуємо їх.

9. Заливаємо блюдо крижаною водою. Готово, можна подавати до столу зі сметаною!

Холодник з консервованої буряків з яйцем

Відмінна ідея холодного супу на обід – холодник з яйцем і маринованої буряком. Поживна страва не лише урізноманітнить ваше меню, але і порадує смаком. Використовуйте рецепт в жарку літню погоду.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Буряк маринована – 500 гр.
  • Ковбаса варена – 250 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 4 склянки

Процес приготування:

1. Яйця і картоплю в шкірці відварюємо до готовності. Після варіння даємо повністю охолонути продуктам.

2. Охолоджені продукти очищаємо і подрібнюємо. Також чинимо і зі свіжими огірками. Два яйця можна залишити для подачі.

3. Перекладаємо нарізані інгредієнти в каструлю. Додаємо до них дрібні кубики ковбаси і терту маринований буряк. Солимо масу і акуратно перемішуємо.

4. За смаком додаємо подрібнену свіжу зелень і заливаємо вміст крижаною водою. Краще всього заздалегідь охолодити кип’ячену.

5. Апетитний холодник з маринованою буряком готовий. Розливайте частування по тарілках, прикрашайте яєчними половинками і подавайте до столу!