В якості поживного і освіжаючого страви на обід можна приготувати холодний борщ. Є безліч ідей для його виконання. Рекомендуємо спробувати простий домашній варіант з маринованої буряків. Оцініть 5 яскравих рецептів з покроковим описом процесу.
Холодний борщ з маринованої буряків з банки
Швидкий у приготуванні холодний борщ можна приготувати з консервованої буряків. Яскраве і поживне блюдо ідеально підійде для обіду в колі сім’ї. Доповнити блюдо можна сметаною і чорним хлібом.
Інгредієнти на
6 порц.
- Буряк ½ кг маринованої
- Варена ковбаса 300 гр.
- Яйце куряче 4 шт.
- Огірок 2 шт.
- Цибуля зелена 1 пучок
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Вода-6 ст.
Процес приготування:
- Як приготувати холодний борщ (борщ) з маринованої буряків? Промиваємо пучок зеленого цибулі і дрібно нарізаємо його.
- Шматок вареної ковбаси розбираємо тонкими рівними за розміром брусочками.
- Відварюємо курячі яйця, остуджуємо їх, очищаємо і ріжемо дрібними кубиками.
- Подрібнюємо і промиті свіжі огірки.
- Відкриваємо банку з маринованою буряком. Якщо вона заготовлена цільними шматками, то її слід натерти на тертці.
- Всі інгредієнти дрібно порізані занурюємо в каструлю разом з буряком.
- Заливаємо продукти постигла кип’яченою водою. Також можна використовувати бутильовану. Солимо і перчимо страву.
- Перед подачею холодний борщ, бажано, слід настояти в холодильнику 1 годину. Готово, можна пригощати близьких!
Холодний борщ на кефірі з маринованою буряком
В жарку погоду немає нічого краще, поживних і холодних страв. Візьміть на замітку простий рецепт домашнього холодного борщу на кефірі з використанням маринованої буряків. Підходить для обіднього меню.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Буряк маринований – 1 шт.
- Кефір – 2 склянки
- Сироватка – 200 мл
- Картопля – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Огірок – 2 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Промиваємо свіжі огірки і пропускаємо їх через дрібну або середню терку. Викладаємо інгредієнт в каструлю.
2. Також натираємо відварені яйця і маринований буряк. Відправляємо їх до огіркової маси.
3. Картоплю попередньо відварюємо, повністю остуджуємо і натираємо на тертці. Дрібно нарізаємо пучок промитої свіжої зелені. Викладаємо в каструлю.
4. Далі вливаємо кефір. Додаємо лимонний сік, сіль і чорний мелений перець.
5. Розмішуємо блюдо і доповнюємо його сироваткою. При її відсутності можна використовувати холодну воду.
6. Перед подачею охолоджуємо борщ в холодильнику. Також його можна прикрасити великими шматочками відварених яєць. Приємного апетиту!
Як зварити борщ з маринованої буряків з ковбасою?
Оцініть ідею домашнього холодного страви, які не тільки освіжить, але і наситить. Популярний суп можна приготувати з маринованої буряків та ковбаси. Простий рецепт не потребує особливих кулінарних навичок.
Час приготування: 15 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Ковбаса варена – 250 гр.
- Буряк маринована – 500 гр.
- Редиска – 2 шт.
- Огірок – 2 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Кефір – 4 склянки
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Варену ковбасу нарізаємо тонкими брусками. Викладаємо підготовлений продукт у велику каструлю.
2. Дрібно нарізаємо промиті свіжі огірки. Викладаємо їх до ковбасі.
3. Далі подрібнюємо редиску і пучок свіжої зелені. Також відправляємо продукти в каструлю.
4. Маринований буряк натираємо на середню або велику тертку. Занурюємо в загальну масу. Солимо і перчимо страву, доповнюємо гірчицею і кефіром. Ретельно перемішуємо.
5. Яскравий холодний борщ з ковбасою готовий. Розливайте його по тарілках і подавайте до столу з хлібом.
Покроковий рецепт приготування холодного борщу на воді
Холодні супи популярні в багатьох країнах світу. Цікавий варіант такої страви – це борщ на воді з маринованої буряків. Яскрава кулінарна ідея підходить для сімейного обіду.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Буряк маринована – 300 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Яйце – 5 шт.
- Огірок – 2 шт.
- Ковбаса варена – 200 гр.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 4 склянки
Процес приготування:
1. Відварюємо картоплю в шкірці, після охолодити його, очищаємо і ріжемо дрібними кубиками.
2. Охолоджений продукт очищаємо від шкаралупи і також подрібнюємо. Для зручності можна натерти на тертці.
3. Свіжі огірки дрібно нарізаємо.
4. Варену ковбасу ріжемо тонкими шматочками.
5. Виймаємо з банки маринований буряк. Якщо продукт заготовлений великими шматками, то їх слід натерти.
6. За смаком вибираємо свіжу зелень і подрібнюємо її.
7. Всі підготовлені інгредієнти складаємо в загальну глибоку посуд.
8. Солимо продукти і акуратно розмішуємо їх.
9. Заливаємо блюдо крижаною водою. Готово, можна подавати до столу зі сметаною!
Холодник з консервованої буряків з яйцем
Відмінна ідея холодного супу на обід – холодник з яйцем і маринованої буряком. Поживна страва не лише урізноманітнить ваше меню, але і порадує смаком. Використовуйте рецепт в жарку літню погоду.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Буряк маринована – 500 гр.
- Ковбаса варена – 250 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Огірок – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 4 склянки
Процес приготування:
1. Яйця і картоплю в шкірці відварюємо до готовності. Після варіння даємо повністю охолонути продуктам.
2. Охолоджені продукти очищаємо і подрібнюємо. Також чинимо і зі свіжими огірками. Два яйця можна залишити для подачі.
3. Перекладаємо нарізані інгредієнти в каструлю. Додаємо до них дрібні кубики ковбаси і терту маринований буряк. Солимо масу і акуратно перемішуємо.
4. За смаком додаємо подрібнену свіжу зелень і заливаємо вміст крижаною водою. Краще всього заздалегідь охолодити кип’ячену.
5. Апетитний холодник з маринованою буряком готовий. Розливайте частування по тарілках, прикрашайте яєчними половинками і подавайте до столу!