Аджика з хроном на зиму без варіння
Аджика з хроном на зиму без варіння займає мінімум часу і зберігає максимум корисних властивостей. Гострий соус підходить абсолютно до всього. Зберігати приправу без варіння необхідно в холодильнику. Приготувати аджику без варіння зможе кожен, цей процес максимально простий.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 10
Склад:
- Корінь хрону – 200 гр.
- Помідори – 2,5 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Часник – 150 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Помідори добре промиваємо, витираємо паперовими рушниками. Корінь хрону і часник очищаємо. Помідори вибираємо щільні, але стиглі і м’ясисті, підійдуть плоди будь-якого розміру.
Крок 2. Очищені коріння хрону ріжемо на частини, у помідорів вирізаємо плодоніжки і ділимо на часточки. Продукти складаємо в подрібнювач. Сюди ж кладемо очищені часникові часточки. Пробиваємо в однорідну масу імпульсами, щоб не перегрівати прилад.
Крок 3. Компоненти подрібнюємо частинами кілька підходів і виливаємо в об’ємну ємність.
Крок 4. Кладемо сіль та цукровий пісок. Перемішуємо і даємо постояти, щоб кристали повністю розчинилися. Тим часом готуємо банки. Ретельно промиваємо скляні ємності і кришки теж. Банки прожарюємо в мікрохвильовці, а кришки кип’ятимо і даємо їм обсохнути.
Крок 5. Наповнюємо простерилізовані ємності ароматною аджикою і щільно закорковуємо. Зберігаємо заготовку в холодильнику.
Крок 6. Соус використовуємо за призначенням. Їмо в якості намазування або вприкуску з пельменями.
Крок 7. Приправа ідеально поєднується з будь-якими стравами. Приємного апетиту!