Мариновані огірки по-болгарськи
«Огірочки по-болгарськи» – затребуваний останнім часом рецепт для тих, хто бажає знайти що-небудь нове і цікаве в море кулінарних рецептів. Смак цих огірків оцінять навіть гурмани. Щоб отримати максимально витончений і ніжний смак «болгарських огірків», важливо правильно виконати співвідношення солі, оцту, цукру і води, не змінюючи їх. Інгредієнти розраховані на одну літрову баночку. Маринуємо огірочки з цибулею і часником.
Склад:
- Огірки – 700 р.
- Цибуля – 0,5 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Лист лавра – 2 шт.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор – 4 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 4 ч. л.
- Вода – 0.5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Для маринування виберіть невеликі тверді огірочки і бажано свіжі. Їх добре промийте, покладіть в миску, залийте холодною водою і залиште на ніч.
Крок 2. Ранок огірочки можна маринувати. Підготуйте баночки для огірків, їх помийте і стерилізуйте будь-яким способом. Кришки закаточні прокип’ятіть декілька хвилин у воді.
Крок 3. Очистіть половину цибулини і зубчики часнику, цибуля наріжте тонкими кільцями, а часник – пластинками.
Крок 4. Нашатковані цибулю і часник укладіть в баночки і додайте туди ж листочки лавра.
Крок 5. Замочені огірки ще раз промийте. Потім підготовлені огірки щільно укладіть в баночки.
Крок 6. В окремій каструлі закип’ятіть чисту воду і залийте нею огірки в баночках.
Крок 7. Банки прикрийте кришкою і залиште на 15-20 хвилин. Потім заливку ще раз повторіть.
Крок 8. Після другої заливки воду з банок перелийте в каструлю, насипте в неї розраховане кількість солі і цукру, перемішайте і закип’ятіть. У киплячий маринад додайте оцет і ще раз перемішайте.
Крок 9. Приготовленим маринадом залийте огірки, а баночки відразу щільно закупорьте. Закочені баночки поставте на кришки. Накривати теплим пледом не потрібно.
Крок 10. Охолоджені «болгарські» огірочки перенесіть в прохолодне місце для зберігання.
Їжте на здоров’я!