Хрусткі мариновані огірки на зиму – 10 найбільш смачних і дуже простих рецептів в банках з фото покроково

Мариновані огірки по-болгарськи

«Огірочки по-болгарськи» – затребуваний останнім часом рецепт для тих, хто бажає знайти що-небудь нове і цікаве в море кулінарних рецептів. Смак цих огірків оцінять навіть гурмани. Щоб отримати максимально витончений і ніжний смак «болгарських огірків», важливо правильно виконати співвідношення солі, оцту, цукру і води, не змінюючи їх. Інгредієнти розраховані на одну літрову баночку. Маринуємо огірочки з цибулею і часником.

Склад:

  • Огірки – 700 р.
  • Цибуля – 0,5 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор – 4 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 4 ч. л.
  • Вода – 0.5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Для маринування виберіть невеликі тверді огірочки і бажано свіжі. Їх добре промийте, покладіть в миску, залийте холодною водою і залиште на ніч.

Крок 2. Ранок огірочки можна маринувати. Підготуйте баночки для огірків, їх помийте і стерилізуйте будь-яким способом. Кришки закаточні прокип’ятіть декілька хвилин у воді.

Крок 3. Очистіть половину цибулини і зубчики часнику, цибуля наріжте тонкими кільцями, а часник – пластинками.

Крок 4. Нашатковані цибулю і часник укладіть в баночки і додайте туди ж листочки лавра.

Крок 5. Замочені огірки ще раз промийте. Потім підготовлені огірки щільно укладіть в баночки.

Крок 6. В окремій каструлі закип’ятіть чисту воду і залийте нею огірки в баночках.

Крок 7. Банки прикрийте кришкою і залиште на 15-20 хвилин. Потім заливку ще раз повторіть.

Крок 8. Після другої заливки воду з банок перелийте в каструлю, насипте в неї розраховане кількість солі і цукру, перемішайте і закип’ятіть. У киплячий маринад додайте оцет і ще раз перемішайте.

Крок 9. Приготовленим маринадом залийте огірки, а баночки відразу щільно закупорьте. Закочені баночки поставте на кришки. Накривати теплим пледом не потрібно.

Крок 10. Охолоджені «болгарські» огірочки перенесіть в прохолодне місце для зберігання.

Їжте на здоров’я!