Хумус – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з фото

Ніжний хумус з кунжутом в домашніх умовах

Ніжний і ароматний хумус можна приготувати з нуту і кунжуту. Апетитне частування підходить для приготування холодних закусок, також його можна подавати в якості оригінального гарніру.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 350 гр.

Склад:

  • Нут – 200 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кунжут – 2 ст. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сік лимонний – за смаком.
  • Масло оливкова – 100 мл

Процес приготування:

1. Заздалегідь нут вимочуємо в холодній воді до набрякання.

2. Далі продукт відварюємо до готовності. На це піде не менше півтора годин.

3. З’єднуємо кунжут з коріандром і зірою.

4. Спеції кладемо на розігріту сковорідку. Смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини.

5. Обсмажені інгредієнти відправляємо в чашу блендера разом з очищеними зубчиками часнику.

6. До них ж кладемо проварений нут, сіль і перець. Вливаємо лимонний сік і оливкову олію. Перемелюємо до отримання однорідної маси.

7. Ніжний та поживний хумус готовий. Можна подавати до столу!