Ніжний хумус з кунжутом в домашніх умовах
Ніжний і ароматний хумус можна приготувати з нуту і кунжуту. Апетитне частування підходить для приготування холодних закусок, також його можна подавати в якості оригінального гарніру.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 350 гр.
Склад:
- Нут – 200 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Кунжут – 2 ст. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Зіра – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сік лимонний – за смаком.
- Масло оливкова – 100 мл
Процес приготування:
1. Заздалегідь нут вимочуємо в холодній воді до набрякання.
2. Далі продукт відварюємо до готовності. На це піде не менше півтора годин.
3. З’єднуємо кунжут з коріандром і зірою.
4. Спеції кладемо на розігріту сковорідку. Смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини.
5. Обсмажені інгредієнти відправляємо в чашу блендера разом з очищеними зубчиками часнику.
6. До них ж кладемо проварений нут, сіль і перець. Вливаємо лимонний сік і оливкову олію. Перемелюємо до отримання однорідної маси.
7. Ніжний та поживний хумус готовий. Можна подавати до столу!