Хумус – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з фото

Як приготувати смачний хумус з сочевиці?

Оригінальна і смачна основа для домашнього хумуса – сочевиця. За допомогою продукту можна швидше приготувати апетитну частування. Спробуйте простий рецепт для вашого меню.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 350 гр.

Інгредієнти:

  • Сочевиця червона – 1 склянка
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Бульйон – 0,5 л.
  • Масло оливкова – 60 мл
  • Томат в’ялений – для подачі.
  • Кінза – для подачі.

Процес приготування:

1. Лук-шалот дрібно нарізаємо ножем.

2. Також чинимо з очищеними зубчиками часнику.

3. Викладаємо овочі в каструлю разом з сочевицею, сіллю і спеціями. Заливаємо продукти бульйоном і варимо до повної готовності.

4. В цей час знімаємо цедру з лимона. Можна віджати трохи соку.

5. Лимонний продукт відправляємо в готову сочевицю разом з оливковою олією. Перемелюємо вміст блендером до гладкої однорідної кашки.

6. Переливаємо сочевичний хумус в підходящу посуд, прикрашаємо його кінзою, в’яленими томатами і подаємо до столу.