Як приготувати смачний хумус з сочевиці?
Оригінальна і смачна основа для домашнього хумуса – сочевиця. За допомогою продукту можна швидше приготувати апетитну частування. Спробуйте простий рецепт для вашого меню.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 350 гр.
Інгредієнти:
- Сочевиця червона – 1 склянка
- Цибуля-шалот – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Бульйон – 0,5 л.
- Масло оливкова – 60 мл
- Томат в’ялений – для подачі.
- Кінза – для подачі.
Процес приготування:
1. Лук-шалот дрібно нарізаємо ножем.
2. Також чинимо з очищеними зубчиками часнику.
3. Викладаємо овочі в каструлю разом з сочевицею, сіллю і спеціями. Заливаємо продукти бульйоном і варимо до повної готовності.
4. В цей час знімаємо цедру з лимона. Можна віджати трохи соку.
5. Лимонний продукт відправляємо в готову сочевицю разом з оливковою олією. Перемелюємо вміст блендером до гладкої однорідної кашки.
6. Переливаємо сочевичний хумус в підходящу посуд, прикрашаємо його кінзою, в’яленими томатами і подаємо до столу.