Покроковий рецепт приготування бурякового хумуса
Любителі кулінарних експериментів оцінять яскраву ідею приготування бурякового хумуса. Додайте в близькосхідну закуску трохи російської ноти. Здивуйте своїх близьких смачною і привабливою закускою.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 700 гр.
Склад:
- Нут – 1 склянка
- Буряк – 400 гр.
- Сир фета – 80 гр.
- Масло оливкова – 100 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Лимон – 1 шт.
- Кунжут – для подачі.
Процес приготування:
1. Заздалегідь вимочуємо нут до розбухання, після чого відварюємо до готовності. На це може піти від 1 до 2 годин.
2. Очищену буряк загортаємо у фольгу і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину.
3. Відварений нут доповнюємо сіллю, перцем, свіжовичавленим лимонним соком і оливковою олією. Ретельно подрібнюємо продукти до утворення гладкої кашки.
4. Запечену буряк перемелюємо з сиром фета.
5. Обидві суміші вимішуємо між собою до однорідності.
6. Яскравий буряковий хумус готовий. Прикрашайте його кунжутом і подавайте до столу.