Хумус – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з фото

Покроковий рецепт приготування бурякового хумуса

Любителі кулінарних експериментів оцінять яскраву ідею приготування бурякового хумуса. Додайте в близькосхідну закуску трохи російської ноти. Здивуйте своїх близьких смачною і привабливою закускою.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 700 гр.

Склад:

  • Нут – 1 склянка
  • Буряк – 400 гр.
  • Сир фета – 80 гр.
  • Масло оливкова – 100 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Кунжут – для подачі.

Процес приготування:

1. Заздалегідь вимочуємо нут до розбухання, після чого відварюємо до готовності. На це може піти від 1 до 2 годин.

2. Очищену буряк загортаємо у фольгу і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину.

3. Відварений нут доповнюємо сіллю, перцем, свіжовичавленим лимонним соком і оливковою олією. Ретельно подрібнюємо продукти до утворення гладкої кашки.

4. Запечену буряк перемелюємо з сиром фета.

5. Обидві суміші вимішуємо між собою до однорідності.

6. Яскравий буряковий хумус готовий. Прикрашайте його кунжутом і подавайте до столу.