Хумус – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з фото

Як приготувати ароматний хумус з тахін?

Тахін – це кунжутна паста. Її часто використовують при приготуванні хумуса, і саме вона надає східному частування особливий аромат. Оцініть яскравий рецепт в домашніх умовах.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 450 гр.

Склад:

  • Сочевиця – 1 склянка
  • Тахін – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сік лимонний – 40 мл
  • Масло оливкова – 60 мл
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Кріп – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти.

2. Сочевицю промиваємо під водою. Для прискорення кулінарного процесу, використовуйте червоний сорт.

3. Далі відварюємо боби з лавровими листами до готовності.

4. Розм’якшену сочевицю перемелюємо.

5. Коли кашка охолоне, додаємо в неї тахині.

6. Слідом викладаємо зубчики часнику і подрібнений кріп.

7. Видавлюємо лимонний сік.

8. Вливаємо олію, приєднуємо сіль і паприку.

9. Знову подрібнюємо всі продукти блендером до однорідності.

10. При подачі готовий хумус можна прикрасити будь-якими спеціями. Приємного апетиту!