Як приготувати ароматний хумус з тахін?
Тахін – це кунжутна паста. Її часто використовують при приготуванні хумуса, і саме вона надає східному частування особливий аромат. Оцініть яскравий рецепт в домашніх умовах.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 450 гр.
Склад:
- Сочевиця – 1 склянка
- Тахін – 2 ст. л.
- Часник – 3 зубчики.
- Сік лимонний – 40 мл
- Масло оливкова – 60 мл
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Кріп – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
Процес приготування:
1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
2. Сочевицю промиваємо під водою. Для прискорення кулінарного процесу, використовуйте червоний сорт.
3. Далі відварюємо боби з лавровими листами до готовності.
4. Розм’якшену сочевицю перемелюємо.
5. Коли кашка охолоне, додаємо в неї тахині.
6. Слідом викладаємо зубчики часнику і подрібнений кріп.
7. Видавлюємо лимонний сік.
8. Вливаємо олію, приєднуємо сіль і паприку.
9. Знову подрібнюємо всі продукти блендером до однорідності.
10. При подачі готовий хумус можна прикрасити будь-якими спеціями. Приємного апетиту!